ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Eyl Prş, 2010 22:23

Tabii ki vardır ya, yok kocaman dalga geldi üstten istasyona daldı ne olacak? Bunun için kocaman dalgaya gerek yok Başar, biraz aşırı yağmur yağsa da metro istasyonunu su basabilir. Ben 10 yıl önce açılmış olan Taksim metrosunda bile bu sistemlerin var olduğunu söyleyebilirim. Biliyorsunuz orada doğal olarak dere akıyor hattın içinden :) o dere ne oluyor sanıyorsun Başar? biriktirme kuyuları var devasa, oradan da drenaj yapılıyor. Yangın konusuna gelince buna bende çok önem veriyorum yine eskiye bakarak konuşur isek, Taksim metrosunda bu konuda sürekli olarak tatbikatlar ve simulasyonlar zaten yapılıyor, sırf işin bu boyutu ile ilgilenen mühendis arkadaşlar var, ve zaten sistemin içinde de yine devasa olarak niteleyeceğim pervaneler ile duman tahliye sistemleri ve yangın söndürme sistemleri var. Bunlar 10 yıl önce pek çok zorluk ve eksiklik ile yapılmış bir hatta dahi varsa, günümüzde yapılan bu metro sistemlerinin hepsinde bahsi geçen tedbirler muhakkak alınmıştır, alınıyordur. Benim bu konudaki düşüncem ve bakış açım bu, eksiği gediği varmıdır o kadar derinini bilemem.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Eyl Cum, 2010 16:32

yangın sistemi konusunda şef milyon dolarlık bir şeyden bahsetmişti. ufak bir sigara dumanını algılayıp alrm veriyor diye. çok ciddi bir şey demişti. full otomatik. sel konusunda ise hattın corafik konumuna göre sel basmaz. çünkü güzrgah tepelik alandan gidiyor. ör. taksimde sel olsa maçkadan aşağıya doğru akaıp gider. öbür tarafta da ksımpaşa'ya doğru. istasyona etkili inmez. diğer hatlarda başka tabi. yenikapı risk olabilir. onda sel kapakları yapılacak. başakşehirde ne olur? basmas yavv aşağıda dere var. oraya gider. ama basacakmış gibi önlem almak lazım tabi. cidd işler bunalr. kümes değil 1 milyon yolcu taşınacak hergün.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Eyl Cum, 2010 16:57

Sel taşkını olabilir, ne yapacaksın ki buna? İstasyonda bunun için alabileceğin büyük bir önlem yok bence. İstasyonunu muhtemel basmanın üzerinde inşa et o zaman, hepsini viyadükte yap öyle bir şey yok ya. Başakşehir hattında da dere yatağı içerisinde hiç istasyon varmı ki, yukarıdan öyle bir taşkın gelsin, bildiğim kadarı ile istasyonlar hep yukarıda kalıyor, ha çok aşırı yağmur olursa ne olur, Taksim de istasyon girişine kum torbası konulmuştu yine konulur, bunun yapacak bir şey yok, iddia ediyorum dünyanın başka bir yerinde de yoktur. Ben yapılan işlerde yağmur basmasını küçümsüyorum biraz, olabilir, basabilirde ama kimseyi öldürmez, ha sel bilmem ne diyorsun, tamam işte bende diyorum ki o İkitelli dere yatağına istasyon yapılmadı ki nasıl bassın. Tünel kalıplarıda zaten böyle bir şeye dayanıklı. Başar zaten Başakşehir başlığında Üsküdar' ı su basmasından bahsetmiş :D O dediğin dalga olduğu zaman bunu oluşturacak olan etken, yani büyük ihtimal ile deprem ya da göktaşı düşmesi zaten ortalığı yıkacağı için tsunaminin etkisi konusunda konuşmanın bir anlamı yok. Ha tekrar bir independenta faciası olurda, gemi büyük bir hızla batıp taşkın yaparsa, ohooooo, senaryoya bak. :):) Onu da AKOM düşünsün kardeşim bize ne.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Eyl Cum, 2010 17:30

başakşehirde dere yatağında istasyon yok. sadece kirazlı biraz dereye yakın am arada 300 m var. o kadar taşmaz yavv.

başar abiye bakma sen, dünyayı kirletip iklimle oynuyor sonra geri kalmış doğuluları sel basıyor :)

sen almanyadaki sanayi fabrikalarını kapat o zaman da iklim bozulmasın :) kanser olduk burda..

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 03 Eyl Cum, 2010 19:07

Hm, neden şimdi bu başlıktayız? Bir şey karıştı ... ben bunu Marmaray ile ilgili söylemiştim/söylemek istemiştim!

Berlin'de metroda büyük demir kapılar var, esat, sen biliyorsun galiba. Orada nazi devrinde SS metroyu değıl de, metro şeklinde işleyen banliyöyü su baskınına uğratmıştı, bir nehrin altında bomba ile. Berlin'de çok nehir ve kanal olduğundan, metro şebekesi pat diye suyla dolabilir. Bu Marmaray'da da öyle. Tabiîki Taksim veya Başakşehir ile pek ilgili değil. Gerekirse, taşırız.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Eyl Cum, 2010 19:24

marmarayda kısmi açılış derken buraya geldik. discovery'deki belgeselde simulasyonlar vardı. tsunami olursa istasyonların kapakları otomatikman kapanacak diye. yenikapı, üsküdar'da varmış projede. ama sirkeciyi duymadım. ayrılıkçeşme'de hemzemin zaten ama tüpe giden tünel ağzı kapanması lazım dimi.

bu arada başakşehir hattında ray döşeme son viraja girildi. belki de bitti. bitmedi ise çok az bir kısmı kalmıştır.

son 9 ay ???

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Eyl Pzt, 2010 18:23

İstoç ile Güney sanayi arasındaki alanda hatta su girecek bir delik falan unutmazlar inşallah. Geçen kış orada ölenleri sen benden daha iyi bilirsin Mehmet. Ben bir gün sonra bölgede dolaştım hala o kadar suyun oraya nasıl geldiğine kafam basmıyor. Abartısız 500 m genişliğe ulaştığı yerler vardı. AHL gümrüğüne bağlı TNT antrepo olaydan sonra dükkanı kapatıp Sabiha Gökçen'e kaçtı. Ne olur ne olmaz dediler herhalde...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Pzt, 2010 20:31

O bölgeyi Mehmet köprü ile geçecek gibi bir şeyler demişti galiba, başlığı geriye doğru okumadım ama hep aklımda öyle kalmış.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 06 Eyl Pzt, 2010 22:17

yoo köprü değil tünelle geçiyorlar. geçtiler yani. arada delik falan yok. zemin etüdü için delme yapmışlardı derenin sızmasını ölçmek için sonra kapattılar orayı. aynı yerden bahsediyorsak sanayi ile istoç arası.

güney sanayi istasyonunun 300 m'lik kısmını cadde üstünü asfaltladılar. iyi bir gelişme. geçen gördüm. haritasını da iliştirdim. o istasyon biterse hepsi biter zannediyordu ama ah şu mahmutbey. kayınpederde mahmutbeye taşındı zaten. atlıycak metroya ikide bir başakeşhire gelecek. yandık :) metroyu iple çekerken bu detay da nerden çıktı yahu...zor oluyordu uzaktı gelmiyodu adama yolları yakın etti metro.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Pzt, 2010 22:20

Hahah gördün mü bak, ben sana hep diyordum "kapının önüne metro istemeeee" :) neyse metroyla gelen dert çekilir :D

köprü olayı aklımda yanlış kalmış o zaman, tünelin su alacağını sanmıyorum ya, bu hatların hiçbirinde herhalde zamanında M2 de yapılan hatalar yapılmamıştır.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Eyl Sal, 2010 18:27

ben onun kapısına değil kendi kapıma istemiştim ama :) olmadı böyle.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Eyl Sal, 2010 19:20

Mehmet Kasım yazdı:ben onun kapısına değil kendi kapıma istemiştim ama :) olmadı böyle.
Bencillik etme, sosyal devlet herkes için vardır :) hohohohoo

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön