ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
Yani bunun anlamı rakamın hiç değişemesi oluyor. Ve dediğin olay arada bir oluyor, resmi tatillerde kazı yapılmıyor, en uzun süreli yatay hareket yani kazısız gün Kurban bayramında idi. 9 gün tatil ilan edildi, zaten havalar da soğuktu hatta karlı idi ve beton dökülmesinde de sıkıntılar olabilirdi...Sağa sola falan gidiyordur
-
- Kadrolu Personel
-
Yenisahra'da durum nedir diye gittim baktım.
Doğu taraftan bakış...

Batı taraftan bakış...

1 numaralı giriş

3 numaralı giriş

4 numaralı giriş

Yürüyen merdivenler sıra sıra dizilmiş bekliyor

Ya bu girişler nerede idi diyorsanız işte kroki...

2 numaralı giriş ile ilgili fotoğrafım yok çünkü önünden geçerken çalışma olmadığını gördüm muhtemelen 1 nolu girişin önünden bu tarafa doğru tünel kazısı bitmemiş, daha sora oraya da bir merdiven yapılacak.
4 istasyondan daha fotoğraflarım var, onları da peyderpey ekleyeceğim...
Yenisahra'da durum nedir diye gittim baktım.
Doğu taraftan bakış...

Batı taraftan bakış...

1 numaralı giriş

3 numaralı giriş

4 numaralı giriş

Yürüyen merdivenler sıra sıra dizilmiş bekliyor

Ya bu girişler nerede idi diyorsanız işte kroki...

2 numaralı giriş ile ilgili fotoğrafım yok çünkü önünden geçerken çalışma olmadığını gördüm muhtemelen 1 nolu girişin önünden bu tarafa doğru tünel kazısı bitmemiş, daha sora oraya da bir merdiven yapılacak.
4 istasyondan daha fotoğraflarım var, onları da peyderpey ekleyeceğim...
-
- Kadrolu Personel
Körüklü ikarus, Bostancı-Tuzla yönünde yoluna devam ediyor. Komple yenilenmiş ama 92-93 model falan oldukları için 25 yaşlarına çok kalmadı. Ömrünün son baharında yani
Neyse istasyonlarımızdan ikincisi Kozyatağı, Mehmet kardeşimin burası için bulduğu güzel bir isim vardı Metroyatağı diye, bir-kaç metronun kesiştiği bir yer olacak gelecekte...

İstanbul'u unutmuşsunuzdur belki 2.fotoğrafta sağ üstte görünen yüksek bina Palladium.
Yine aynı fotoğrafta sağda çalışan kepçenin kokpit kısmın hemen sol üst tarafında oradaki tünel ağzı görülüyor, orası ileride kullanılabilecek şekilde ama bir yere çıkmayacak.
3.fotoğrafta görünen tünel E-5'in güney tarafına çıkıyor, muhtemelen ileride üst geçit tamamen kaldırılır.
Son fotoğrafta ise E-5 in güney tarına yapılan giriş-çıkış yeri var, orada işler hemen olur, basit bir alt geçit ve merdiven işi...
Bir teşekkürü hakettim herhalde, iyi ki şu 5 araca binene aktarma işi(1.tam diğerleri indirimli) var toplamda 5 araç kullanarak çektim tüm fotoğrafları. Ama çok yorulmuşum, doğru dürüst fotoğraflar çıksın diye tırmanmadığım yer kalmadı. Yavaş yavaş yüklüyorum, yarın Küçükyalı, Maltepe, Kartal fotoğraflarını da eklemeye çalışacağım...

Neyse istasyonlarımızdan ikincisi Kozyatağı, Mehmet kardeşimin burası için bulduğu güzel bir isim vardı Metroyatağı diye, bir-kaç metronun kesiştiği bir yer olacak gelecekte...

İstanbul'u unutmuşsunuzdur belki 2.fotoğrafta sağ üstte görünen yüksek bina Palladium.
Yine aynı fotoğrafta sağda çalışan kepçenin kokpit kısmın hemen sol üst tarafında oradaki tünel ağzı görülüyor, orası ileride kullanılabilecek şekilde ama bir yere çıkmayacak.
3.fotoğrafta görünen tünel E-5'in güney tarafına çıkıyor, muhtemelen ileride üst geçit tamamen kaldırılır.
Son fotoğrafta ise E-5 in güney tarına yapılan giriş-çıkış yeri var, orada işler hemen olur, basit bir alt geçit ve merdiven işi...
Bir teşekkürü hakettim herhalde, iyi ki şu 5 araca binene aktarma işi(1.tam diğerleri indirimli) var toplamda 5 araç kullanarak çektim tüm fotoğrafları. Ama çok yorulmuşum, doğru dürüst fotoğraflar çıksın diye tırmanmadığım yer kalmadı. Yavaş yavaş yüklüyorum, yarın Küçükyalı, Maltepe, Kartal fotoğraflarını da eklemeye çalışacağım...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yürüyen merdivenler indirilmis ve zaten yüzeyde giris alanlari da hazir gördügümüz kadari ile gerci orada bayagi bir merdiven var tabi 4 giris isin 2 ser tane olsa 8 adet yapar, bu istasyondan peron seviyesine kadar arada bir mezanin kati varmi acaba? Eger öyle ise asagisi icinde yürüyen merdivenler monte edilecektir ama o tip montajlar asagidan da yapilabiliyor, zaten yukarinin isi biterse ta yukaridan asagi indirmek problemli olabilir. Bir saft ya da giristen hatta sokarak peron bölgelerine tasimak daha kolay olabiliyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ben o acikliga hic dikkat etmemistim, fotograflar icin tesekkurler, guzel havada guzel resimlerHakan yazdı:Esat bey Yenisahra ile ilgili ilk yüklediğim fotoğrafta mavi bir vinç var, tüm malzemeleri oradan içeriye alıyorlar. Eğer içeri almayı düşünürlerse ki muhtemelen öyle olacaktır oradan alırlar yine...

-
- Kadrolu Personel
Ünalan, Göztepe ve Yenisahra'dan sonra kaba inşaatı biten 4.istasyon Küçükyalı. Bu istasyona Aydınevler ya da Karayolları deseler daha iyi, Küçükyalı isatsyonu banliyö hattında da var ve aralarında bir hayli mesafe var. Neyse konu dağılmasın, betonarme yapının üzerine beyaz renkli izolasyon malzemesi kaplanmış, tahminen bu su ile alakalı bir izolasyon malzemesi aynı işin Yenisahra'da da yapıldığını biliyorum.
Giriş-çıkış yerleri falan tamamen bitmiş gibi, muhtemelen 10-15 gün içinde buraya da yürüyen merdivenler gelir.
Biraz da fotoğraflar konuşsun;

E-5'in güneyinde 2 giriş-çıkış yeri var, bir tane de kuzeyinde olacak ama orada şu ana bir şaft var, geçende bir vinç kazasının kimseye bir şey olmadan atlatıldığı şaft...
Giriş-çıkış yerleri falan tamamen bitmiş gibi, muhtemelen 10-15 gün içinde buraya da yürüyen merdivenler gelir.
Biraz da fotoğraflar konuşsun;

E-5'in güneyinde 2 giriş-çıkış yeri var, bir tane de kuzeyinde olacak ama orada şu ana bir şaft var, geçende bir vinç kazasının kimseye bir şey olmadan atlatıldığı şaft...
-
- Kadrolu Personel
Kendi kendime site yapmışım, kendi kendime yazıp kendi kendime bakıyormuşum gibi hissediyorum, fotoğraflar ile ilgili hiç bir fikriniz yok mu? Sizce beyaz kaplama nedir? Girişlerin seviyesi yüksek gibi durmuyor mu? Son fotoğrafta dikdörtgen kısım ne olabilir? Bir şeyler söyleyin
Siz söylemesenizde Maltepe ile devam ediyorum, kışın şiddetli yağışlarda burada bir çökme meydana gelmişti, E-5'in en sağ şeridini trafiğe kapattılar kazılmış yeri doldurdular sonra bir sıra daha ankraj çakdılar. Şimdi bakıyorum da işler bir hayli ilerlemiş, bloklar bitme aşamasına gelmiş ama ortada bir blok daha inşa edilecek sanıyorum, girişlerden bir tanesi tam şu an kazı yapılan yerde olacak, diğeride tam hizasında E-5'in diğer tarafında. Bendeki evraklarda 2 giriş yeri daha görünüyor ama oralarda herhangi bir çalışma göremedim, biri Maltepe köprüsünün batı kıyısında, diğeri ise kazının kuzeyindeki sokakta.

Siz söylemesenizde Maltepe ile devam ediyorum, kışın şiddetli yağışlarda burada bir çökme meydana gelmişti, E-5'in en sağ şeridini trafiğe kapattılar kazılmış yeri doldurdular sonra bir sıra daha ankraj çakdılar. Şimdi bakıyorum da işler bir hayli ilerlemiş, bloklar bitme aşamasına gelmiş ama ortada bir blok daha inşa edilecek sanıyorum, girişlerden bir tanesi tam şu an kazı yapılan yerde olacak, diğeride tam hizasında E-5'in diğer tarafında. Bendeki evraklarda 2 giriş yeri daha görünüyor ama oralarda herhangi bir çalışma göremedim, biri Maltepe köprüsünün batı kıyısında, diğeri ise kazının kuzeyindeki sokakta.