Esat bey evet o gördüğüm beyaz kaplı cisimlerin yürüyen merdivenler olduğu kesin, zaten bu istasyonda D-100'ün kuzeyindeki giriş hariç kaba inşaat bitmişti. Orada da kazılar sürüyor sadece alt geçit yapıyorlar yani çok teknik bir iş yok. Girişlerden birinin üzerini de kapattılar muhtemelen oraya monte derler ilk önce.
Bu istasyonla beraber Ünalan ve Göztepe'de de yürüyen merdivenlerin gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Bu 3 istasyon hattın en önce biten istasyonları olacak. Yaz ortasında bu isatsyonların işi tamamen bitmiş hale gelebilir diye düşünüyorum.
3 istasyonun akabinde de Küçükyalı, Gülsuyu, Esenkent, Soğanlık, Maltepe ve Kadıköy istasyonlarının sonbaharda tamamlanacağını tahmin ediyorum.Bu 6 istasyonda şu an istasyon yapılarında bir hayli yol alınmış durumda hatta Küçükyalı'da bitmiş olabilir.
Kalan 7 istasyonda ise Hastane'de işler hala kazı aşamasında aynı şekilde Bostancı ve Kozyatağı'nda da kazılar devam ediyor. Kartal'da yakın zamanda temel betonu dökülebilir.Huzurevi'nde de Kartal ile aynı durum söz konusu, Ayrılıkçeşme'de hala durum hakkında bilgi yok, Acıbadem'de ise delme tünel olacağı için istasyon yapısı ne durumda bilmiyorum, ancak giriş çıkış yerlerinden birinde kazılar sürüyor.