ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Mar Cum, 2010 14:07

Orasını hayatta toparlamazlar, amma da bir pislikçilik var bizde be :evil: O üstte binalar aslında bayağı hoş. Titreşım olabilir, ama bu Berlin'de de metro ve tramvayla mevcut, hele çok eski raylarda ve binalarda tramvay geçince deprem oluyor gibi (Ostseestraße etrafı ...). Ve oturduğum yerdeki sokaktan otobüs geçti mi, dolabın üstündeki mumlar zıplıyor. Yani :-)

Heh, aradım, aradım, buldum ...
Şu sayfadaki resimlere bir daha bir göz atalım: http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... &start=192 (Esat, mesaj URL'u mümkün değıl mi?) ... demek buradaki hurdayı yıkmışlar.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 05 Mar Cum, 2010 14:23

Asıl şu Şehzadebaşı istasyonunda işler bitirilseydi de, Şehzadebaşı-Darüşşafaka işletmesi mümkün olsaydı süper olurdu. Acaba daha çok iş var mı orada? Yenikapı'da işler sanki çok uzun sürecek gibi en azından suriçinde 1 istasyon devreye girseydi...

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 05 Mar Cum, 2010 14:46

Ben o Şehzadebaşı'nın bitmiş olduğunu duymuştum gibi. Yani giriş/çıkış belki daha biraz ortada, ama istasyon galiba bitti. Yoksa?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 05 Mar Cum, 2010 15:13

alabay yazdı:Ben o Şehzadebaşı'nın bitmiş olduğunu duymuştum gibi. Yani giriş/çıkış belki daha biraz ortada, ama istasyon galiba bitti. Yoksa?
şehzadebaşı istasyonu kazıları tamam da istasyondan yukarıya çıkış yoları kazılamadı daha. opus sectile mozayiği vamrış onun taşınması lazımmış. bu arada orası VEZNECİLER diye geçiyor. Şehzadebaşı 500 m mesafede. Laleli bile daha yakın yani.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 05 Mar Cum, 2010 15:37

Orası Vezneciler'de ben istasyon adının Şehzadebaşı olduğunu biliyorum. Yani klasik bir hatalı istasyon ismi. Aynı Kaynarca istasyonunun Tavşantepe'de olması gibi, ya da Esenkent'deki Cevizli istasyonu gibi...

Neyse konu dağılmasın, istasyon tam anlamıyla bitse demek istedim ben, giriş çıkışları-asansörleri dahil yani...

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 05 Mar Cum, 2010 21:43

HATANIN KAYNAĞI İBB, buna Şehzadebaşı diyor Sultançiftliği hattına Vezneciler-Sultaniftliği demişti. aynı yerde iki istasyon biri şehzade biri vezne, bu nu?

neyse şehzadebaşı ve yenikapı arkeolojik kazılarına 41 milyon usd harcamış ibb. iyi rakam. halada devam ediyor. 50-60'a dayanır bu iş.

ama güriş kesin kabulü yaptığına göre artık bir aşama daha ilerlemiş durumdayız. şişhane-köprü arasındaki bağlantı işi işin yer teslimi yapılabiir astaldiye artık. haliçe kazıkları çakmaya başladılar zaten.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Mar Cmt, 2010 12:01

Orası Şehzadebaşı mı değil mi bilemem de Vezneciler orası değil yani orası ama değil işte :) metro için kazı yapılan yer bana göre ikisinin ortasında her neyse.

http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=19711

İBB Haliç köprü geçişi ile ilgili çalışmalarına ara vermeden devam ediyor, köprü için imal edilen kazıkların taşınması tamamlanmış ve kısa süre içerisinde çakma işlemide 27 Şubat itibari ile başlamış, bunlar güzel gelişmeler o köprü oraya dikildikten sonra geriye sadece varsa hala Yenikapı' daki sıkıntılar kalıyor. Açıklamada gayet güzel tatmin edici teknik bilglerde içeriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Metrosu'nun en önemli geçiş güzergahlarından olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de imal ettirilen ve Haliç'e getirilen kazıkların çakma işlemine 27 Şubatta başlandı.

Bugüne kadar 3 kazığın çakılma işlemi gerçekleşirken, kazıkların tümünün çakma işlemi 15 Nisanda tamamlanması planlanıyor. Kazık çakma işleminin ardından kazık tabanından ana kayaya doğru soket kazısı ve betonlama işlemi başlatılacak ve köprü inşaatı bu yılın sonunda bitirilmeye çalışılacak.

Daha önce 3 sefer halinde 35 adet kazık getirilen Haliç'e, son 19 kazık ise bu ayın sonunda ulaştırılacak.

Haliç'in depremselliği, faylanma durumu, zemin koşulları ve Haliç tabanı çamur tabakası dikkate alınarak yapılan analizler sonucunda dizayn edilen kazıkların her biri 4 bin 700 ton servis yüküne ve 9 bin 400 ton nihai yük değerine göre projelendirildi.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün her bir ayağının altında bir kazık grubu olmak üzere Unkapanı'ndan Beyoğlu'na doğru 4'lü, 5'li ve 9'lu gruplar halinde 32 taşıyıcı kazık yer alacak.

İki ayrı vinç ile taşınarak hareketleri sabitlenen çelik borular, 800 ton kaldırma kapasiteli vinç ile denize indirilerek özel çekik ile çakılıyor. İnşaatta, 2 adet hafriyat dubası ve bir adet pompa dubası kurulurken, güvenlik teknesi ile çeşitli güçlerde römorklar da görev yapıyor.

Unkapanı Köprüsü'nün ortalama 200 metre güneyinde inşa edilen Haliç Metro Geçiş Köprüsü, dünyada ileri teknolojik köprülerde uygulanan ''Eğik askılı cable-stayed'' köprü sistemi ile yapılıyor. Bu sistemde, iki pilon (ana taşıyıcı ayak) bulunurken, köprü tabliyeleri kablolarla bu pilonlara asılarak taşıyacak.

Köprü pilonları, 55 santimetre yüksekliğinde olurken, köprünün sudaki kısmında toplam 4 ayak bulunacak. 936 metre uzunluğunda olan köprünün deniz üzerindeki uzunluğu ise 460 metre olacak. Ortası raylı sistem ve iki kenarı yayaya açık olacak olan köprüde, bir adet istasyon bulunurken, bu istasyonun uzunluğu 8 vagonlu işleyişe uygun olarak 180 metreyi bulacak.

Kullanıcı avatarı
Mahmut Pasa
Aylık Paso

Mesaj gönderen Mahmut Pasa » 06 Mar Cmt, 2010 12:40

Ne köprümüş film gibi bitemedi gitti. Yapsalarda üstünden atlasak rahat rahat.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Mar Cmt, 2010 16:13

Resim

Resim

Resim

Fotoğraflar İBB den alıntı yapılmıştır.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Mar Pzr, 2010 03:09

o kazıkların istemezükçülere çaıldığını düşünerek yaşama sevincm artıyor. 12 senedir bekeldiğim çakma görüntüleri.

vur vur inlesin anıtlar dinlesin

vur vur inlesin odalar dinlesin.

odalar beldiyeyi unescoya şikayet ediyormuş. bu adamlar meydanlarda "ne abd ne ab tam bağımsız türkiye" diye yürümediler mi? elin oğluna şikayet etmek bağımlılık ve sömürge kafası değil mi?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Mar Pzr, 2010 09:51

Daha neyi şikayet ediyorlar anlamıyorum ki, ya UNESCO sunun da bilmemnesinin de sabah sabah giydiricem şimdi ha. Kardeşim ya bir tek tarihi şehir bizimkimi? Bir tek silueti güzel kent burası mı? Kaldı ki ben bunlara da katılmıyorum ha, yani bana göre İstanbul' un hiç güzel bir silueti yok, konturları belirleyen binalar dışında o aralardaki mezbelelikler insani ne kadar yoruyor, neyse bu benim kendi beğenim ama ayıptır ya, bir şehrin bir ülkenin kendi içindeki başka hesaplaşmaları için ilerlemenin, medeniyetin önünü kesmek için bir de okumuş göya aklı başında adamların bunları yapmasını bir türlü anlayamıyorum. Oldu olacak amarigaya şikayet edinde el koysun Haliç'e köprü silueti bozar ama humweeler bozmaz. Bir de ben şunu merak ediyorum ha :) Süleymaniye' nin silueti, yok Süleymaniye' nin temeli sallanıyor diyorlar ya, kaç tanesi kapısından içeri girmişte Allah rızası için bir dua edip, alnını o mekanda yere koymuş.

Valla bu köprü yapılacak öyle de yapılacak böylede, benim bu konuda tek uyuz olduğum şey üstündeki istasyon ona da ben bir şey yapamıyorum :D

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Mar Pzt, 2010 09:27

benim yazı yine uçmuş

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön