ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Mar Sal, 2010 13:34

Yok garip olan biziz, öyle olmasaydı sinekler bize konardı diye düşünüyorum. Yok ikisi bir iş miş, ikisini de İETT bakıyormuş falan bunlar boş laflar, ikisi ayrı hatlar, ikisi ayrı sistemler, ha bir yerde birleşiyorlar ya :) tamam. O yüzden zaten M1, M2 ve Marmaray hepsi bir sistem çünkü Yenikapı'da entegre oluyorlar.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 09 Mar Sal, 2010 23:11

İETT hala iki hattı bir hat sayıyor, koskoca İETT yanılmıyordur herhalde, sanırım aptallık bizde, olsun sağlık olsun.
yok abi iettyi boşver sen. artık o iş onlardan sorumlu bile değil. devrettiler. meclis kararıyla. adam dost meclisinde bir iş olarak söylemiş. 2 ayrı hat değil 3 hat var onu bile ayırt etmemiş.

ama cümlede hat olarak değil sistem olarak ifade etmesi doğru diye tanımlanabilir. otogar-kirazlı-başakşehir metro "sistemi". hattı demekten iyi ehven-i şer.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 31 Mar Çrş, 2010 23:21

Resim
İkitelli sanayi aktarma merkezi ve istasyonu
Resim

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 31 Mar Çrş, 2010 23:31

Resim

Resim
Bşakşehir istasyonu (Bu istasyonları yanlış yazdıysam Mehmet düzeltir)
Resim
Yine İkitelli istasyonundan.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Nis Prş, 2010 15:12

Esat yazdı:
kemal yazdı:Mehmet buraları göstermese zor çekerdim Mehmet de sağolsun :D
Vallahi ikinizinde eline ayağına cesaretine sağlık, iyi sizi kurtlar kapmamış oralarda, hani stadı görmesem hangi dağ başı diyeceğim :D:D o kadar abartmayayım ama iyi olmuş gerçekten, tekrar elinize pantolonunuza, ayakkabı ve çoraplarınıza sağlık.
harbiden ayaklabılara sağlık, dereyi geçerken ayaklar ıslandı :) kemal abi dereye yuvarlanıyordu tuttum kolundan çektim aldım :) çok maceralı idi dimi kemal abi :) valla bizden korkulur, ne dağ başı ne dere hiç bir şey engel değil.

rayların hepsi döşenmemiş. biraz döşemiş bnırakmışlar. 4'lü 6 tane dizi toplam 24 vagon vardı orda. diğerleri tünel ve viyadükte.

bekçiler izin verse idi şantiyeye girecektik ama bu kadar idare edin. diğer fotoları da siteme koyuyorum:

www.rayturk.net

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 01 Nis Prş, 2010 15:24

Esat yazdı:Valla güzel iş Mehmet, hava da güzel olunca lokum olmuş :D ya Kemal abi yaşlı adam ne sokuyorsun onu dereye bataklığa :P bir tane Kemal abimiz var onuda derelerde kaybedicez :D
harbiden vicdanım sızlıyor yavv, tek suçlu benim, dereyi geçmeyelim dedik ama ben abi buraya kadar gelmişiz yahu, gel dedim :)

biz o kadar geçmek için uğraştık dönüşte de derede köprü varmış :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Nis Cmt, 2010 13:22

bakın nerelerden fotoğraf çekiyoruz, nerelere çıkıyoruz

Resim

kemal abinin son anda düşmekten kurtuldu dere aşağıda :)
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Nis Cmt, 2010 14:24

Bende bir iki inşaat resmini koyayım, resimler Kemal abimizin ve Mehmet in ortak çalışmasındandır,

Resim

Resim

Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Nis Cmt, 2010 20:11

evet ikitelli güney sanayi diye adlandırılan en büyük istasyon olan yer. kaba inşaat % 80-90 bitmiş. 6 ay önce gittiğimde o ön kısım yoktu. şimdi bayağı ilerlemişler. kaba inşaatta eksik olan tek yer harfiyat kamyonlarının şantiyeden çıkması için kalan son yer.

resimlere devam:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Nis Cmt, 2010 23:29

O resimlerdeki baraka gibi yer sanırım araçlarda yapılan bazı çalışmaların sürdürülebilmesi için yapılmış bir tür koruma, yani güneş altında ya da yağmurda rüzgarda çalışmamak için geçici bir sundurma, yani niye böyle düşünüyorum demek ki bir yandan araçlar ile ilgilide bir şeyler yapılıyor olabilir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Nis Pzr, 2010 00:15

o yer için kemal abi, yıkama yeri demişti :) dışardan öyle görünüyor sahiden. güneşten korunma derken orda 6 set vardı sadece 1 set mi güneşten korunmak isteniyor? bilemiyorum. belki numunelik bir çatıdır :) diğer yerleri de öyle yapabilirler belki, yada tesisat falan vardır araçlarla ilgili dediğin gibi bir şey olabilir.

resimlere devam:

Resim
Resim
Resim
Resim

BAŞAKŞEHİR 5. ETAP İSTASYONU; bu yöndeki son istasyonumuzdur. şimdilik.

Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Nis Pzr, 2010 00:54

Güneşten koruma derken araç üzerinde çalışma yapan adamların korunmasını kast ettim yaw :) amma yaptın ha Mehmet sende bizi hiçbir şey bilmiyor yerine koyuyorsun yani, biraz uzağızda merak etme hala yakınım yani. ;)

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön