ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Serbest Geçiş
Re: ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Mahmutbey Metrosu [İnşaat Süreci]
M7 ile alakalı şekilde bir inşaat firmasının tanıtım videosunda yer alan metro projesi Akşemsettin - Maslak - İstinye hattı
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
-
- Aylık Paso
Bu hat maalesef M7 ile kesişmiyor. Eminönü-Alibeyköy tramvayın son istasyonunda sonlanıyor. Kağıthane Hamidiye mahallesinde bu metro hattı için sondaj çalışmaları yapılıyor diye duydum. Bu gayet kısa hat proje olarak niye ikiye bölündüğünü anlamadım.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
18 üst oynarsak ne kazanırız onu görelim iddiayı açalımEdil Arda yazdı:bir de araya istasyon konursa bu sefer baya yakın olmuş olacaklar?

-
- Seyyah
Bu Fulya levhasının konulduğu yer ile Barbaros Bulvarı'ndaki Darphane girişinin arasını Google Earth'te 650 metre gibi ölçtüm..Edil Arda yazdı:bir de araya istasyon konursa bu sefer baya yakın olmuş olacaklar?
Haklısınız, 1 km'den az olunca kısa gibi gözüküyor, ama arada bu kadar yokuş farkı varsa, bence olabilir..
Hatta bu Fulya adlı Gayrettepe durağını öyle bir yerleştirirsiniz ki bir çıkışı bu levhanın olduğu yere, diğer çıkışı da Florence Nightingale Hastanesi'nin tarafına olur..
O zaman iki durak arası (Fulya/Gayrettepe - Darphane) mesafe de biraz artar..
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bence Darphane-Fulya ayni istasyon. Ilave olursa baska yere, hadi bakalim kim bulacak 

-
- Serbest Geçiş
Hangi etapta onu söylesene abi
ona göre yaparız tahminimizi

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yok bir sey bildigimden degilUğur yazdı:Hangi etapta onu söylesene abiona göre yaparız tahminimizi

-
- Serbest Geçiş
Benim tahminim değil de umudum var Şişhane değil de Önce Karaköy-Tophane daha sonra Sirkeci istasyonu olması ve Marmaray entegrasyonu ki bunu daha önce de dile getirmiştim.
Umut fakirin ekmeği bekliyoruz işte 

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu umut degil hayal, oneriler fikirlerde yazabilirsin 

-
- Serbest Geçiş
O kadar çıkacak tarihi eserle Cumhuriyet'in 150. yılına ancak.Uğur yazdı:Benim tahminim değil de umudum var Şişhane değil de Önce Karaköy-Tophane daha sonra Sirkeci istasyonu olması ve Marmaray entegrasyonu ki bunu daha önce de dile getirmiştim.Umut fakirin ekmeği bekliyoruz işte
Belediye başkanı olsam böyle bir projeye asla cesaret edemezdim. Elimde kalır büyük ihtimal

Şaka bir yana tarihi bölge olması yüzünden Kabataş'ta işler gecikmez.
-
- Serbest Geçiş
Tamam Sirkeci hayal olabilir ama kabul edin Şişhane uzatması manasız 

- decimus
- Kadrolu Personel
Mecidiyekoy - Mahmutbey kısmında işler gerçekten hızlı gidiyor.Bunu projenin web sitesinden sürekli olarak güncellenen resimlerden anlıyoruz.Bir çok şantiyede invert ve kemer kalıp yani kazı bittikten sonra beton kaplama işlerine geçilmiş.Bu projede ki en dikkat çeken özellik nerdeyse 2 istasyon arasında bir farklı firma tünel işlerini yapıyor ve bu nedenle tünel kazı işlerinde rekabet oluşuyor.Bu da firmalar açısından günlük kazı miktarını fazla tutamk için tatlı bir rekabet anlamına geliyor.Kaba işler zaten farklı firmalarda olması nedeniyle onlarsa son sürat inşşatlara devam ediyor.
Gelelim hattın diğer tarafına Mecidiyekoy-Kabataş kısmına.Burada yüklenici firma 60 günlük süre sınırı olmasına rağmen hala bir internet sitesi oluşturmadı.İhale dökümanında şöyle bir madde var :
Yüklenici; işin gidişatını güncel şekilde yansıtacak bir WEB sitesi oluşturacaktır. Bu amaçla Yüklenici tarafından WEB sitesi için İdare tarafından da onaylanacak işe yönelik uygun özel bir alan adı alınacaktır. Sitede, proje hakkında genel ve teknik bilgiler, iş programı ve gerçekleştirme bilgileri gibi çeşitli güncel bilgiler ile seçilmiş iş ilerleme fotoğrafları, canlı kamera görüntüleri ve video görüntüleri konularak halkın ve ilgilenenlerin site aracılığı ile bilgi edinmesi sağlanacaktır.Söz konusu site haftalık periyodlarda güncellenecektir. Sitenin her türlü yönetim, isim, telif ve güncelleme hakkı İdarenin olacak ve iş bitiminde WEB sitesi, kullanım hakkı, isim hakkı İdareye bedelsiz olarak teslim edilecektir. Yüklenici WEB sitesini yer tesliminden itibaren 60 gün içerisinde hazır hale getirecektir. WEB sitesinin oluşturulması, düzenlenmesi, güncellenmesi idare onayına bağlı olarak Yüklenici tarafından istihdam edilecek uzman kişilerce yapılacaktır.
Yukarıda sıralanan doküman ve ekipmanların hazırlanması ve sunulması için gerekli her türlü masraf ve giderler Yükleniciye ait olup herhangi bir nam altında ayrıca ödeme yapılmayacaktır.
Sözleşmede olduğu için kesinlikle yapılacak diye düşünüyorum.Haftalık güncelleme yapılacağı için ise projenin gidişatı ile ilgili herhangi bir soru işareti kafalarda kalmayacaktır.Hele bir de yine ihale dökümanında bulunan aşağıdaki canlı HD kamera sistemi olur ve düzgün çalışırsa muhteşem olur.
İBB bu konuda tebrik etmek lazım.İnternet çağında hala kapıda görevli güvenliklerden bilgi almaya çalışmak komik oluyor.İhale dökümanında yer alan bu maddeler hayata geçirilse çok güzel olur.
33.11- Çalışma Mahallerinin Kamerayla İzlenmesi
Kabataş, Darphane ve Beşiktaş istasyonlarının ve yer üstü yapıların takibine yönelik 4 adet gerçek zamanlı görüntü sağlayan, uzaktan kumanda edilebilen ve 360 derece hareket kabiliyetine sahip Zoom özellikli HD kalitede IP kamera İdare tarafından uygun görülen noktalara monte edilecek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi network ağına ve Proje Web sitesine entegrasyonu sağlanacaktır. İş ilerlemesine paralel olarak Yükleniciden kameraların yerlerinin değiştirilmesi istenebilecektir.
Bu hizmetler için gerekli her türlü masraf ve giderler Yükleniciye ait olup herhangi bir nam altında ayrıca ödeme yapılmayacaktır.
Gelelim hattın diğer tarafına Mecidiyekoy-Kabataş kısmına.Burada yüklenici firma 60 günlük süre sınırı olmasına rağmen hala bir internet sitesi oluşturmadı.İhale dökümanında şöyle bir madde var :
Yüklenici; işin gidişatını güncel şekilde yansıtacak bir WEB sitesi oluşturacaktır. Bu amaçla Yüklenici tarafından WEB sitesi için İdare tarafından da onaylanacak işe yönelik uygun özel bir alan adı alınacaktır. Sitede, proje hakkında genel ve teknik bilgiler, iş programı ve gerçekleştirme bilgileri gibi çeşitli güncel bilgiler ile seçilmiş iş ilerleme fotoğrafları, canlı kamera görüntüleri ve video görüntüleri konularak halkın ve ilgilenenlerin site aracılığı ile bilgi edinmesi sağlanacaktır.Söz konusu site haftalık periyodlarda güncellenecektir. Sitenin her türlü yönetim, isim, telif ve güncelleme hakkı İdarenin olacak ve iş bitiminde WEB sitesi, kullanım hakkı, isim hakkı İdareye bedelsiz olarak teslim edilecektir. Yüklenici WEB sitesini yer tesliminden itibaren 60 gün içerisinde hazır hale getirecektir. WEB sitesinin oluşturulması, düzenlenmesi, güncellenmesi idare onayına bağlı olarak Yüklenici tarafından istihdam edilecek uzman kişilerce yapılacaktır.
Yukarıda sıralanan doküman ve ekipmanların hazırlanması ve sunulması için gerekli her türlü masraf ve giderler Yükleniciye ait olup herhangi bir nam altında ayrıca ödeme yapılmayacaktır.
Sözleşmede olduğu için kesinlikle yapılacak diye düşünüyorum.Haftalık güncelleme yapılacağı için ise projenin gidişatı ile ilgili herhangi bir soru işareti kafalarda kalmayacaktır.Hele bir de yine ihale dökümanında bulunan aşağıdaki canlı HD kamera sistemi olur ve düzgün çalışırsa muhteşem olur.

İBB bu konuda tebrik etmek lazım.İnternet çağında hala kapıda görevli güvenliklerden bilgi almaya çalışmak komik oluyor.İhale dökümanında yer alan bu maddeler hayata geçirilse çok güzel olur.
33.11- Çalışma Mahallerinin Kamerayla İzlenmesi
Kabataş, Darphane ve Beşiktaş istasyonlarının ve yer üstü yapıların takibine yönelik 4 adet gerçek zamanlı görüntü sağlayan, uzaktan kumanda edilebilen ve 360 derece hareket kabiliyetine sahip Zoom özellikli HD kalitede IP kamera İdare tarafından uygun görülen noktalara monte edilecek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi network ağına ve Proje Web sitesine entegrasyonu sağlanacaktır. İş ilerlemesine paralel olarak Yükleniciden kameraların yerlerinin değiştirilmesi istenebilecektir.
Bu hizmetler için gerekli her türlü masraf ve giderler Yükleniciye ait olup herhangi bir nam altında ayrıca ödeme yapılmayacaktır.