ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Seyyah
-
- Seyyah
Kadıköy istasyonunun delme tünel olacağını zannediyordum. Bu resme bakınca acaba aç-kapa mı diye düşünmedim değil. Sence hangisi? Aç-kapa yapacak kadar alan var mı orada? Yoksa istasyona gişi-çıkışlar için ayrılan tünel mi?
kemal yazdı:Bu arada Kadıköy İskele meydanındaki dev istasyonda da kazı çalışmaları ilerliyor.
-
- Kadrolu Personel
Kadıköy istasyonu biraz parçalı olacak, fotoğrafta gördüğünüz gibi kazı alanının hemen yanında eski belediye binası var ve bu bina tarihi eser, ayrıca çevrede pek çok tescilli ağaç var, kazı alanının birisi bu fotoğrafta ama bu alanın en az 4 katı büyüklükte bir alanda daha kazı yapılıyor orasıda eski İETT peronlarının olduğu yer. Bu iki alanın arasında ise mecburen delme tünel olarak çalışacaklar. Bu istasyonda daha çok iş var, 6 ay sonra istasyonun kaba hali net şekilde ortaya çıkar.
Bu arada Yenisahra ve Ünalan istasyonlarında kaba inşaat hemen hemen bitti, Küçükyalı, Göztepe ve Gülsuyu'nda ise temel betonunun üzerindeki yapılar inşa edilmeye başlandı...
Bu arada Yenisahra ve Ünalan istasyonlarında kaba inşaat hemen hemen bitti, Küçükyalı, Göztepe ve Gülsuyu'nda ise temel betonunun üzerindeki yapılar inşa edilmeye başlandı...
-
- Kadrolu Personel
-
- Seyyah
Anadolu Yakasında çalışıorum ama hemen 2. köprünün ayağındayım. e5'e uğramıyorum. yukarda kalıyorum biraz. Anadoluhisarı-Kavacık-Çubuklu Havaray Projesinin güzergahındayımEsat yazdı:Yok Mehmet geçen vermişti zaten bir kaç tane metraj da tabeladan mı baktı yoksa hesaplamı onu bilmediğim için tekrar sordum, Hakan Bey kesin bakmıştır tabelalaragerçi Mehmet sende Anadolu yakasında çalışmıyormuydun ya?

- Esat
- Pir-i Seyyâh
O zaman bu hızla bayramda ancak 41000 i bulacak gibi, belkide işin önemli kısmı bittiği için biraz ağırdan alınıyor olabilir.Hakan yazdı:Son 4-5 güne kadar kazı hızı 100-110 arasında seyrediyordu, ama geçtiğimiz hafta içinde sadece 2 gün tabelada güncelleme yaptılar, onlardaki kazı hızıda 75 ve 92 idi galiba. Son durum 40383, buna cuma ve cumartesi kazıları dahil değil...
-
- Seyyah
ayna sayısı düştüğü için kazı hızı da düştü. önceden aynı anda bir çok aynada tünel kazı çalışması olduğu için günlük yapılan kazı bazen 200 m'ye bile çıkabiliyordu. Şimdi bu aynalarda kazıların önemli bir kısmı tamamlandı. Bundan sonra günlük 70-80 m kazı performansı olacak mecburen. 1 tünelde yapılabilecek maksimum tünel uzunluğu aşağı yukarı belli. Ağırdan alma değil işin standardı bu şekilde.O zaman bu hızla bayramda ancak 41000 i bulacak gibi, belkide işin önemli kısmı bittiği için biraz ağırdan alınıyor olabilir.