ist-M.02:05 » Üsküdar-Çekmeköy Metrosu [İhale Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Sezonluk Yolcu
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yani benim daha önce yüklediğim dökümanlarda Ihlamurkuyu' ya kadar projelendirilmişti ama Hakan bu son iki istasyonun 2. etap içinde olduğunu söylüyor, benim dökümanlar oldukça eski, ihale kapsamını bilmiyorum açıkçası ama ben Ihlamurkuyu' ya kadar olabilir diye düşünüyorum, kaldı ki o hali ile dahi 2016 hedefi iyi değil mi, tabi ki isterim 4 yılda bitsin ama, hem ekonomik nedenler sorun oluyor, hemde son zamanların modası ihale ertelemeler falan, hadi diyelim ki 2011 sonunda TBM ler hatta girdi, burada tahminimce zor istasyonlardan birisi ve belkide sona kalacak olanı Üsküdar, bunun dışındakiler TBM ile rahatça geçilecektir. Yani 2011 sonunda (Eylül-Kasım) gibi tünel kazıları başlasa 2015 sonunu hedefliyorlar demektir, 3-4 aylık sapmaları çok normal karşılıyoruz, hadi biz 1 yıl dedik 

-
- Sezonluk Yolcu
İstanbulda sadece ulaşıma 17 milyar TL yatırım yaptık. Bu yılki yatırımlarımızın toplam tutarı ise 7 milyar TL. Bu kapsamda 4 yeni metro hattını daha ihale aşamasına getirdik. Kabataş-Çağlayan-Mahmutbey, Bağcılar-Bakırköy İDO, Üsküdar-Ümraniye-Tepeüstü ve Bahçelievler-Beylikdüzü hatlarının ihalesinin en kısa sürede gerçekleşeceğiz. İstanbulda bazı bölgelerde toplam 30-35 kilometre havaray sistemini devreye sokmak için de çalışmalara başladık. Ayrıca Boğaziçine turistik amaçlı bir teleferik de inşa edeceğiz. Metro hatları yapıldıkça, Marmarayın da tamamlanmasıyla hepsi birbiriyle entegre hale gelecek. Bekleme olmayacak ve yürüme mesafeleri en aza inecek. İstanbullular arabalarını bırakıp metroya binecekler. Belediye olarak gelecek kuşakların İstanbulunu hazırlıyoruz. İstanbulluların gurur duyacağı bir şehir oluşturuyoruz.
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=19105
üsküdar-ümraniye-tepeüstü oldugu kesinleşmiştir..yani hat tepeüstünden sonra 2. etap olcak..
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=19105
üsküdar-ümraniye-tepeüstü oldugu kesinleşmiştir..yani hat tepeüstünden sonra 2. etap olcak..
-
- Abonman
gerçekten size binlerce teşekkürler. bizi gelişmelerden haberdar ediyorsunuz. bizim ev için beyaz masayla görüştüm.metro kesinlikle yerdrin altından olacak korkulacak ve istimlak edilecek bir durumumuz yokmuş. hayırlısıyla bir başlasa bitse içimiz rahatlıyacak ama ... hayırlısı . sizi takip etmeye devam diyorummmmmmmmmm