brs-M.03:03 » Bursaray C Etabı [İnşaat Süreci]

hasancicek37
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen hasancicek37 » 06 Haz Pzr, 2010 20:17

Üniversite etabını göstermiş sayın abim.Daha önce söylemek istediğimi şimdi söyleyeyim.Belediye başkanının raylı sistemler konusundaki bence en büyük hatası Üniversite istasyonunun yeriyle oynamış olmasıdır.Şu an ki durumda istasyon üniversiteye değil Tıp fakültesi hastanesine hizmet etmektedir.Üniversitelilerin de yüzde 25'inin işini görebilir.İstasyon üniversitenin girişine kurulacaktır ve Uludağ Üniversitesi gibi geniş bir alana yayılmış bir yerde büyük bir eksikliktir.Şimdiden söylüyorum ;belediye bu açığı kapatmak için üniversite içinde ring otobüs hattı çalıştıracaktır.Başta birtasarruf sağlansa da ilerleyen yıllarda bu tekrardan zarara dönecektir çok net!

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 07 Haz Pzt, 2010 15:19

Üniversite etabını göstermiş sayın abim.Daha önce söylemek istediğimi şimdi söyleyeyim.Belediye başkanının raylı sistemler konusundaki bence en büyük hatası Üniversite istasyonunun yeriyle oynamış olmasıdır.Şu an ki durumda istasyon üniversiteye değil Tıp fakültesi hastanesine hizmet etmektedir.Üniversitelilerin de yüzde 25'inin işini görebilir.İstasyon üniversitenin girişine kurulacaktır ve Uludağ Üniversitesi gibi geniş bir alana yayılmış bir yerde büyük bir eksikliktir.Şimdiden söylüyorum ;belediye bu açığı kapatmak için üniversite içinde ring otobüs hattı çalıştıracaktır.Başta birtasarruf sağlansa da ilerleyen yıllarda bu tekrardan zarara dönecektir çok net!
Dediğiniz bir nevi doğru. Yalnız Bursaray'ın son bulunduğu yer ile çim alan, İktisat-İşetme fakültei, yemekhane, kütüphane ve mühendislik fakültesine yürüyerek 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Ayrıca 10 dakikalık yürüme mesafesi uzak bir mesafe değildir. Normal bir insan için yarım saatlik yürüme mesafesi uç noktadır. Artık ulaşım öyle bir hale geldi ki herkez toplu taşıma aracı beni evin önünden alsın gittiğim yerin kapısının önüne bıkarksın isteniliyor. Bu kavram çok yanlış. Eğer böyle istiyorsanız taksiler mevcut. Toplu taşıma araçlarının (Metro, otobüs, dolmuş vb.) amacı senin ulaşmak istediğin yere en yakın uluştırma mantığıdır.

Kabul ediyorum şuan ki Bursaray sisteminde eksiklikler vardır. Ama Bursaray, Adana'ya benzeyeceğine böyle kullanılmasından razıyım. Bursaray eteblarının bir çoğu artık bitecek bundan sonra istasyonlara giydirmeler ve diğer küçük eksiklikler giderilecek.

hasancicek37
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen hasancicek37 » 07 Haz Pzt, 2010 19:12

Boyle klişe cumleler kullanmaya gerek yok. Kimsenin kapısının onune metro istedigi yok. Eski yeri olsaydı hemen her fakulteye 10 dakika yurume mesafesi olacaktı. Ama şu anki haliyle iktisat,mimarlık, egitim fakultelerine en az yirmi dakika. Ben her gun gidip geliyorum. Kaç dakika yol oldugunu da emin olun çok iyı biliyorum. Ben burda bir eksiklikten bahsediyorsan iyi niyettendir. Ben üç sene sonra giderim. Kalan size kalacak.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 07 Haz Pzt, 2010 21:42

Ona bakarsanız Bursaray'ın Şehreküstü'ne değil Heykel'e çıkması lazım ama ne yazık ki Haşim İşcan Caddesi'nden (Şehreküstü) geçiyor. Emin olun ki 3 yıl içinde bu duruma sizde alışırsınız. Ayrıca Hastanenin oradan Kütüphanenin oraya 20 dakikada gitmeniz enteresan. Arkadaşlarımla beraber ben bu mesafeyi hep 10 dakikada almışımdır. Neyse konumuz bu değil.

Tabi herkez isterdi ki Bursaray hattı çim alanın oradan geçsin hatta istasyon orada olsun ama olmadı. Yinede üniversite sınırlarının içine girmesinden ben çok memnunum. istasyonun hastanenin orada olmasında en çok yutrlarda kalan öğrenciler şikayet eder herhalde.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Haz Sal, 2010 03:38

ben nasreddin hoca olayim bana gore ikinizde haklisiniz, evet herkes evinin önüne artik metro duragi istiyor, evet bu artik bir bahanenin klisesi haline geldi ama diger taraftan hakli istekleri de engelleyen bir soz haline geldi. yürüme mesafeleri ve süreleri kisiye göre degisir yanlis anlamayin ama aslinda bunu referans alarak tartismak yanlis olabilir.

bursa da bahsettiginiz yeri hic bilmiyorum acikcasi ama istanbul u bilenler icin söyle bir soru ile kiyaslamaya calisayim. beyazit tan bir metro hatti gecse idi ve orada ki en onemli erisim noktasi ünivrsite olsa idi, su üc secenekten hangisi dogru olurdu,

1. laleli de bir durak yeter
2. süleymaniye de bir durak yeter
3. beyazit meydana cikan bir durak yeter

büyüklük olarak iki yeri kiyaslayabiliyorsaniz bana cikarim yapabilmem icin bir iki ipucu verebilirsiniz diye düsündüm.

digr taraftan erisim mesafeleri hakkinda bir seyler yazacaktim ama kendi pc mde degilim bu makinenin deklavyesi beni cildirtmak üzere, tüm yazim hatalari icin kusuruma bakmayin diyorum sadece.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 21 Haz Pzt, 2010 22:36

Bursaray hakkında son haberi sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Üniversite etabının ilk 3 istasyonu olan Altınşehir, Ertuğrul, Özlüce Temmuz ayında test sürüşlerine başlanıyor. Bugün gördüğüm kadarıyla Küçük Sanayi İstasyonunu Altınşehir'e bağlanan bölümde raylar birleştirilmiş. Sanırım ufak tefek kaynak işleri kalmış. Temmuz ayında test sürüşleri devam ederkende istasyonlar tamamlanmış olacak.

En yakın zamanda da siteye fotoğraf yükleyeceğim kısmetse.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Haz Pzt, 2010 22:52

Hayırlısı, istasyonlar zaten çok komplike karışık yapılar değil dolayısı ile çok fazla iş çıkaracağını sanmıyorum, belki elektrik tesisatı ve varsa bilgilendirme elemanlarının işçiliği olabilir. Bursaray' da sinyazlizasyon ile ilgili de sanırım İstanbul' daki gibi sorunlar ortaya çıkmadı ve çıkmayacak.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 21 Haz Pzt, 2010 23:17

İnşaat çalışmalarından bu yana hava şartları hariç hiçbir sorunla karşılaşılmadı. Şuan herşey sorunsuz devam ediyor.

Ayrıca Bursaray'ın ana depolama bölgesinde yeni yollar (raylar) ve yeni depolama alanı kurulmuş bugün bende yeni farkettim. Bunlar hazırlandığına göre artık yeni araçların ilk teslimatı bekleniyor demektir.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 22 Haz Sal, 2010 20:12

İstasyonlarda içeriden göremediğim için şu anda yorum yapamıyorum ama düşünce olarak bu tip şeyler keşke en başta yapılsa derim hep, belki bu sefer Bursa' da biraz gecikecek gibi anlıyorum mesajın içeriğinden umarım bir gün yapılır.
Yer altı istasyonlarının duvarlarında bildiğimiz plastik boya var. Herhangi bir kaplama malzemesi yok. Üniversite ve emek hattının 2011 yılında (seneye) bitecek olması bu istasyon kaplamalarının 2-3 yıl içinde olacağının göstergesidir. İlk etapta tüm araçlarımız klimalı olsun bu bana yeter açıkçası ama, tabi ki istasyonlarda güzel ve hoş desenli kaplamalar olsa insan istasyonda beklerken sıkılmaz. Şuan halihazırda mevcut sistemde 5 yer altı istasyon var. Bunlar; Acemler, Merinos, Osmangazi, Şehreküstü ve Demirtaşpaşa.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 30 Haz Çrş, 2010 21:52

Acele bir şekilde iki gün önce çektiğim resim; yer Küçük Sanayi İstasyonu, raylar Altınşehir'e doğru kaba taslak döşenmiş ve Küçük Sanayi Kavşağının hemen altında burj makinası gerekşi düzenlemeyi yapıyordu.
NOT:Resim pek düzgün değil ama yinede sizinle paylaşmak istedim.

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 Haz Çrş, 2010 21:53

Bizde kötü resimlere ceza, not, ıdıvıdı falan yok. Mantıklıysa, teşekkür ederiz.
Ve, teşekkür ederiz.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 30 Haz Çrş, 2010 21:58

Bizde kötü resimlere ceza, not, ıdıvıdı falan yok. Mantıklıysa, teşekkür ederiz.
Ve, teşekkür ederiz.
konuda yeterince bilgi ve resim içeriği olsa bu kadar kalitesiz foto yüklemem ama en azından sizlere bilgi vermek için bu fotoyu yükledim. Bu hafta boş bir zamanım olursa bol bol resim çekeceğim. Emek etabı ile ilgili pek sıkıntım yok ama Üniversite etebında inşallah sıkıntı yaratmazlar.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön