Hakan yazdı:3.fotoğrafta soldaki metal kısım nedir, bagaj için mi? Banliyö değil mi bunlar yahu?İzmir'de İstanbul banliyölerine benziyorsa eğer güzergah, bildiğin yüzeysel metro olması gerekmez mi? Adı banliyö ama şehir içi taşıması bu, ne bu şehirlerarası yük taşıma mantığı? Adapazarı ekspresinde bile yok böyle bir şey.
Güzel soru

başka bir araçta daha vardı galiba konuşmuştuk bir şeyler diye hatırlıyorum. Evet o kısım bagaj için, ha bizde ne olur? Şimdi ukalalık edip kesin konuşmayayım ama tecrübem beni yanıltmaz ise onlar sökülür ve orası ayakta yolculuk edeceklere ayrılır

Trenler banliyö treni evet, ama bu birazda şahsi kanaatim ben bir sistemin illa ki yer üstü ya da altında olması ile metro-banliyö-tramvay diye ayrılmasına karşıyım, bu tamamen benim görüşüm, bence banliyö hatları da yer altında gidebilir, ne ise bu başka konu. Bu tip bagajlıklar benim gördüğüm kadarı ile bazı Avrupa ülkelerinde tercih ediliyor, hatta o kadar ki Köln'den satın alınan 2. el tramvay araçlarında dahi koltukların üst kısmında çanta koyma yerleri vardı

eğer banliyö hattı havalimanı ya da otogar gibi valizli yolcuya hitap eden bir noktaya gidiyor ise valiz koyacak yer olması çok normal. Neden derseniz, sizlerde valizle toplu taşıma aracında yolculuk etti iseniz zorlukları malum, hangisini tutacaksın? Aman ona devrilmesin, yok yandaki geçemedi, koltuk arasına girmez bilmem ne, bu bölümler tamamen bu sorunları ortadan kaldırarak tüm yolcuların konforunu arttıran etkenler, ama diyorum ya, alışkanlıklar ne olacak?

Umarım sökülmezde insanlarımız bunu hakkı ile kullanırlar, yoksa gayet güzel kromajlı demir yani alıcısı hurdacı çok olur.