ist-M.03:07 » M7 Kabataş-Esenyurt Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Haz Cmt, 2015 18:05

Direkt makinenin hareketinden kaynakli olmayabilir, bolgede ongorulemis su kaynagi ya da kapali kuyu varsa genelde bunlarin cokmeleri sorun olabiliyor. Bkz. M1B kazidinda Ucyuzlu de meydana gelen olay.

Can kaybi olmamasi sevindirici IBB maddi durumu telafi edecektir.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 14 Haz Pzr, 2015 12:12

Esat yazdı:Direkt makinenin hareketinden kaynakli olmayabilir, bolgede ongorulemis su kaynagi ya da kapali kuyu varsa genelde bunlarin cokmeleri sorun olabiliyor. Bkz. M1B kazidinda Ucyuzlu de meydana gelen olay.

Can kaybi olmamasi sevindirici IBB maddi durumu telafi edecektir.
Hocam kesinlikle size katiliyorum.Yer altini tamamen kontrol ve etud etmek imkansiz.Bu tur kazalarin yasanmasini hicbirimiz istemeyiz.Arkadasimin calistigi bir projede NATM yontemi ile kazi yapilirken jumbo diye bildigimiz topragin icine 9 m lik bulon yerlestirilmesi sirasinda birden su cikmaya basliyor ve tam 1 hafta boyunca topragin icinden bosalan suyun bitmesi bekleniyor.Bu olayla ne kadar benziyor tam olarak bilmiyorum ama bu tur beklenmeyen olaylar yasanmasi normal.

Simdi muhtemelen TBM calismasi 1-2 hafta durdurulacaktir.Is programini etkilemden bir an once calsimalar kaldigi yerden devam eder.Bu hat cok sanssiz basladi once olumlu bir is kazasi, simdi yan yatan bir bina var bi terslik.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 03 Tem Cum, 2015 10:04

Mecidiyekoy-Çağlayan arası bilindiği gibi NATM yöntemi ile kazılmaktadır.Kazı yapılan zemin şuan içi sert olduğu görülmüş bu nedenle kazı miktarları istenilen seviyede değildir.Örneğin metrobus durağının hemen yanında bulunan şaftta henuz ray seviyesini kotuna inilememiş dolayısıyla, bu şantiye tünel kazıları için ayna oluşturulamamış.Kısacası şuan için zemin sert görünmektedir.Bakalım önümüzdeki günlerde kazı miktarları ne seviyede olacak.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Tem Cmt, 2015 17:19

http://emlak.haber7.com/projeler/haber/ ... emli-asama
Kabataş-Beşitaş ve Halkalı-Bahçeşehir uzantıları ile birlikte İstanbul Metrosu’nun en önemli akslarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu için yapım aşamasına gelindi.

Mecidiyeköy İstasyonu’nun giriş-çıkış alanlarının inşaatı için altyapı çalışmaları 6 Temmuz Pazartesi günü başlatılıyor.

Bu kapsamda Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil ve Ortaklar Caddeleri arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltmaları yapılarak trafik akışı sağlanacak.

Resim

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 05 Tem Pzr, 2015 08:51

Esat yazdı:http://emlak.haber7.com/projeler/haber/ ... emli-asama
Kabataş-Beşitaş ve Halkalı-Bahçeşehir uzantıları ile birlikte İstanbul Metrosu’nun en önemli akslarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu için yapım aşamasına gelindi.

Mecidiyeköy İstasyonu’nun giriş-çıkış alanlarının inşaatı için altyapı çalışmaları 6 Temmuz Pazartesi günü başlatılıyor.

Bu kapsamda Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil ve Ortaklar Caddeleri arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltmaları yapılarak trafik akışı sağlanacak.

Resim

Mecidiyekoy istasyonu haritada gösterilen yer mi ?

Daha önce haritaları vs. paylaşılan Ali sami yen stadın arkasında olmayacak mı ? hatta şöyle bilgiler bile vardı ;

Mecidiyeköy İstasyonu, aynı zamanda Taksim - 4. Levent - Oto Sanayi hattına da bağlantı sağlar. Ali Sami Yen Stadyumu ile Katlı otopark arasında Akıncı Bayırı Sokak ve Bahçeler Sokak'ta birer adet, Ortaklar Caddesi'nde de bir adet olmak üzere toplam üç adet çıkışı vardır

bu haritayı görünce gerçekten çok şaşırdım. Ali samiyen ve katlı otoparkın bulunduğu alan eskiden otobüs durağı idi şimdi kapatıp şaft açmışlardı bende istasyon burada olacak diye düşünüyordum fakat haberi görünce yanıldığımı anladım.Eğer bu alana şantiye kurulursa İstanbul'un en önemli ve yoğun bölgelerinden birinin kalbine bıçak saplamak gibi olacak. Burada yaşayan,çalışan,gezen veya güzergahı bu yol üzerinde olan insanlar için çok büyük ve uzun sürecek bir çile başlayacak.Gerçi inşaatı yapacak olan insanlar içinde geçerli bu çile ama halk için daha büyük bir eziyet olacak. Neyse yapacak bişey yok.Mümkün olduğunca mecidiyekoy guzergahından uzak duracağız :D :D

Bu arada bu projenin start almasına sevindim.Seçimlerden önce temel atma töreni vs. yapılmıştı ama daha şantiye kurulumu yapılmamıştı.İstanbul'un bu hatta su gibi ihtiyacı var, ne kadar erken biterse o kadar güzel olur.Umarım en kısa sürede ihalesi yapılan diğer bakırköy-kirazlı ve sabiha gökçen-kaynarca hatları içinde şantiye kurulumları başlar.Onlar ihale süreci bitti ama hiç haber yok.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Tem Pzr, 2015 19:10

Istasyonun orada olacagini dusunmuyorum ama soylede bir durum var, yillarca eski ali samiyen in orada olacak denildi ama oraya kocaaaaa bir site dikildi, hatta ya bir umit o binalarin altina istasyonu da insa ettirirler diye hayalde kurdum :) ama oyle olmadi sanirim. Ben hala stadin oradaki otopark tarafinda olacak diye biliyorum, burasi yaklasim safti olacak desem o hepten zor, buraya metrobusten metroya gecis yaya tuneli insa edilmemis miydi? Kafa 10 milyon :)

Kullanıcı avatarı
Edil Arda
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Edil Arda » 05 Tem Pzr, 2015 19:38

Belki bir çıkış verilecektir buraya sadece, zira istasyonun açısının bu şekilde olması da mümkün görünmüyor hat bu noktada metrobüse paralel olduğundan.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Tem Pzr, 2015 21:24

Arkadaslar pardon ya, ben orayi niye metrobus tuneli ile bagdastirdiysam :) yemekten sonra jeton dustu. Bence oradan bir yaklasim tuneli ya da saft icin bir calisma yapilacaktir, istasyonun son konumunu bilemiyoruz. Ayni bolgede m2 istasyonu ve tunelleri var, cok derin olmasada bunun altindan guvenli bir insaat icin bayagi inmek zorundalar. Natm insa edilecek muhtemelen ama yinede guvenli bir mesafe olmak durumunda. Bir bakalim bir yerlerde vardir belki nette istasyon ile ilgili bir seyler

Birde linkte bir foto daha var, ona bakinca da sanki istasyon oraya konumlanacak gibi duruyor?

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 06 Tem Pzt, 2015 10:10

Bu alan sadece şaft için kurulsa bu kadar geniş alan kaplamaz.Zaten NATM tünelleri için birbirine yakın 2 adet şaft açıldı ve kazılar devam ediyor.Burada istasyon olursa eğer demek oluyor ki en az 3 yıl bu bölgede yaşayan,gezen ve çalışanlar için çok ciddi bir çile başlıyor.Bakalım şantiye kurulumu tamamlansın kullanılacak iş makinalarına göre yapılacak işi tahmin ederiz.

Kullanıcı avatarı
Edil Arda
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Edil Arda » 06 Tem Pzt, 2015 13:27

belediyenin sitesinde 60 gün sürecek denmiş,
60 gün gibi bir sürede bu alanda ne yapılabilir?

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 06 Tem Pzt, 2015 13:44

belediyenin sitesinde 60 gün sürecek denmiş,
60 gün gibi bir sürede bu alanda ne yapılabilir?
Trafiğe kısmen kapatılan Büyükdere Caddesi'nin altından M2 geçiyor.. M7'nin Mecidiyeköy durağı, biraz daha içeriye (Ortaklar Caddesi altına) yapılacaktı; doğrudan durakla ilgili bir çalışma değil de duraktan yer yüzüne çıkış noktaları için altyapı deplasesi olabilir diye düşünüyorum..

Kullanıcı avatarı
Edil Arda
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Edil Arda » 23 Tem Prş, 2015 15:00

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının Metris İstasyonu çalışması sırada İSKİ’ye ait su borusu patladı. Metro çalışanları durumu İSKİ görevlilerine bildirdi. Tazyikli su yaklaşık 300 metre mesafede bulunan TEM bağlantı yoluna taştı.

Resim

Edirne ve Ankara yönüne seyir halindeki sürücüler yoldan geçmekte güçlük yaşadı. Araçlar her iki yönde de uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 1 saat sonra gelen İSKİ görevlileri patlayan boruya gelen suyu kapattı. Yolda biriken suyun tahliye çalışmaları ise sürüyor.

Resim

http://www.dha.com.tr/temi-su-basti_985643.html

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön