ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-Kaynarca Metrosu [İnşaat Süreci]
Bu hat ile ilgili kaba inşaat işlerinin tamamının bittiği, istasyonlardaki ince işçiliklerinde büyük oranda tamamlandığı yönünde bir duyum aldım. Alt katlarda tavan kaplamaları dahil takılmaya başlanmış. Dün Pendik istasyon inşaatını da biraz yakından gördüm sahil tarafına asansör kabini için kafes inşa ediyorlardı, diğer tarafta da bir tünel ağzı gibi bir şey yapılmıştı. Bunların dışında sinyalizasyon falan sorunsuz olur da sene sonuna açılır umarım.
-
- Kadrolu Personel
Tavşantepe haricinde diğer istasyonlar hazır diye biliyordum ben ve yaz sonu açılır diye düşünüyordum, bu kısımda tünelleri bile hazır olan 5-6 km hattı çok çok yavaş götürdüler, yükleniciler benden geçer not alamadı...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Evet Hakan tüneller hazırdı sadece istasyonlardı ama niyeyse çok yavaş ilerledi, bu aşamada benim de beklentim yaz sonu aslında ama sinyal ile ilgili çalışmalar nasıl olacak onu bilemediğim için yıl sonuna hazırlanıyorum zihnenHakan yazdı:Tavşantepe haricinde diğer istasyonlar hazır diye biliyordum ben ve yaz sonu açılır diye düşünüyordum, bu kısımda tünelleri bile hazır olan 5-6 km hattı çok çok yavaş götürdüler, yükleniciler benden geçer not alamadı...

-
- Seyyah
Ya şöyle ıvır zıvır uzatma işleri tamamlanmadıkça, insanın yeni inşa edilen hatlara ne inancı kalıyor, ne de ilgisi..
Artık bu yıl açsınlar, yeter ya, kaç yıldır inşaatı sürüyor.. (Hakikaten, kaç yıl?)
Mahalle arasında da değil, bildiğin E-5'in altında çalışıyor adamlar; hani evler zarar görmesin diye nazikçe kazdıkları için yavaş oldu da diyemiyoruz..
Artık bu yıl açsınlar, yeter ya, kaç yıldır inşaatı sürüyor.. (Hakikaten, kaç yıl?)
Mahalle arasında da değil, bildiğin E-5'in altında çalışıyor adamlar; hani evler zarar görmesin diye nazikçe kazdıkları için yavaş oldu da diyemiyoruz..
-
- Serbest Geçiş
İBB yılın ilk yarısında açacağız diyor ama...
-
- Seyyah
Uzatma nedeniyle ek set alımı yapıldı mı?
-
- Serbest Geçiş
M4'ün setleri alınırken Kaynarca uzatmasının setleri de alındı depoda bekletiliyorlar yanlış hatırlamıyorsam.
-
- Seyyah
Aman iyi bari..
Kadıköy'e uzun zamandır metroyla gitmedim.. Hâlâ tek peron mu kullanılıyor?
Kadıköy'e uzun zamandır metroyla gitmedim.. Hâlâ tek peron mu kullanılıyor?
-
- Serbest Geçiş
Aynen hala tek peron devam ediyor.
edit: imla
edit: imla
En son Anatolian tarafından 15 Mar Sal, 2016 12:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Frekanslarınız iyice sıklaşıp ya da denk gelmediği için baş durakta tren çıkmasını bekleme gereği de yok her iki peronun kullanılmasına gerek var mı? AHL de mesela, adam geliyor, duvarda koca yazı var, ekran hangi taraftakinin kalkacağını gösteriyor, hala soruyor bu mu gider bu mu gider?
Bize metro çok mu ne? Minibüslerle devam etsek, istediğimiz gibi sorarız, istediğimiz yerde iner bineriz, daha kullanışlı gibi

- Özgür Türkler
- Yıllık Paso
Okuma kültürümüz yok malesef! Kitap okumadığımız gibi kullanım kılavuzu ya da uyarı levhalarını da okumuyoruz, işin kolayına kaçıyoruz, sor birine söylesin...
-
- Seyyah
"Bu metro, Otogar'dan geçer mi?" 
O değil de keşke yurt dışındaki gibi aynı perondan birden fazla hat geçse de her binişimde 3-5 kişi bana bunu sorsa.. Mesela Mecidiyeköy'de hazır M2 durağımız var, Çağlayan'dan gelen M7'yi oraya bir şekilde bağlayabilsek ve M2 ile M7 trenleri aynı perondan geçse, sonra durak çıkışında M7 ayrılıp Dikilitaş'a doğru ilerlese.. Aktarmalar arasındaki yürüme süresi de ortadan kalkacağı için kısa mesafelerde metroyu kesinlikle otobüsün önüne geçirirdi..
"Hemşerim, bu tren Beşiktaş mı, Taksim mi?"

O değil de keşke yurt dışındaki gibi aynı perondan birden fazla hat geçse de her binişimde 3-5 kişi bana bunu sorsa.. Mesela Mecidiyeköy'de hazır M2 durağımız var, Çağlayan'dan gelen M7'yi oraya bir şekilde bağlayabilsek ve M2 ile M7 trenleri aynı perondan geçse, sonra durak çıkışında M7 ayrılıp Dikilitaş'a doğru ilerlese.. Aktarmalar arasındaki yürüme süresi de ortadan kalkacağı için kısa mesafelerde metroyu kesinlikle otobüsün önüne geçirirdi..
"Hemşerim, bu tren Beşiktaş mı, Taksim mi?"