ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
-
- Seyyah
Cumartesi Unkapanı tarafından geçtim. Tünelin giriş ağzı net olarak görülyor artık. Önündeki binalar (nargileci vs.) yıkılmış. Meydan açığa çıkmış. Köprü yapmaya başlayacak gibi havaları göremedim. Sanırım buradan ŞEHZADEBEAŞI'na doğru tünel kazısı var. Ana hat tüneli ile birleştirecekler. Bu tarafta toplam 5 noktada şaft ve çalışma var.
Şehzadebaşı,Süleymaniye ve Koska Caddesi şaftlarında çalışmalar nasıl acaba?
Şehzadebaşı,Süleymaniye ve Koska Caddesi şaftlarında çalışmalar nasıl acaba?
-
- Seyyah
O bölgede 10 dakka gezsen dehşete düşersin. Kaşıntı tutar tüm bedenini. Bunalır ve kaçarsın. Pisliğinden, kokusundan, dükkanların sokağa taşan çöplerinden iç geçirrisin.
Şöyle Yenikapı banliyö istasyonuna bir binsemde nostalji yapsam desen istasyonu şöyle bir arşınlayayım desen afedersin "çiş" kokusundan duramazsın peronda. Anıtlar Kurulu metroyu engelleme misyonundan bu konulara gelemedi daha. Embesiller.
Binalar hakgetire...
Şöyle Yenikapı banliyö istasyonuna bir binsemde nostalji yapsam desen istasyonu şöyle bir arşınlayayım desen afedersin "çiş" kokusundan duramazsın peronda. Anıtlar Kurulu metroyu engelleme misyonundan bu konulara gelemedi daha. Embesiller.
Binalar hakgetire...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
aaa bir dakika Mehmet! çiş ayrı konu. O bir gelişmişlik göstergesi Evropa' nın tüm gelişmiş sistemlerinde metro ve banliyö istasyonlarının en belirgin özelliği bira destekli çiş kokusudur, bu kokuyu aldığın anda etrafta bir metro istasyonu olduğunu anlayabilirsin, sen şimdi kalkmış bizim tek Avrupalı sistemimize laf söylüyorsun
Diğer taraftan e be Başar e be Başar, yahu İstanbul' un yüzde 70 i bu durumda sen kalkmış ne diyorsun.

Diğer taraftan e be Başar e be Başar, yahu İstanbul' un yüzde 70 i bu durumda sen kalkmış ne diyorsun.
-
- Seyyah
- alabay
- Evliya Çelebi
Pas kokusu problem değil.
Çiş kokusu da bir evvelki aşama, son aşama artık buralarda her yerde tuvaletlerde bulunan tuvalet-kokulandırma-sistemlerin merdivenliklerde ve istasyonlarda da olması. Yani kenefi beceremediler, bari gayrikenefi becerecekler ...
Esatosss, ben İstanbul'un ... ne %70'i, %85'in böyle olduğunu bildiğimden parmağima diken takarak bir yere soktum. Kıvıriiim mi? Çok kafam bozuluyor bunlara. Hani patrikhane, bizans, rum, cart ve curt diye gevezelik ediliyor ya ... sen şimdi git de o zamanın eski hâlinde kalmış binalarına bir bak, bir de yıkılmış imparatorluğumuzdan sonra oluşan sigara kutularıyla kıyasla. Roma'da bu böyle değil, çöp problemi var, ama BU yok! Atina'da belki biraz var, hani oraya lâf atan birileri çıkmaya çalışmıştı da ... ben de ürktüm, eyvah, bu değnek değil, bumerang diye ...
B. Alabay
Çiş kokusu da bir evvelki aşama, son aşama artık buralarda her yerde tuvaletlerde bulunan tuvalet-kokulandırma-sistemlerin merdivenliklerde ve istasyonlarda da olması. Yani kenefi beceremediler, bari gayrikenefi becerecekler ...
Esatosss, ben İstanbul'un ... ne %70'i, %85'in böyle olduğunu bildiğimden parmağima diken takarak bir yere soktum. Kıvıriiim mi? Çok kafam bozuluyor bunlara. Hani patrikhane, bizans, rum, cart ve curt diye gevezelik ediliyor ya ... sen şimdi git de o zamanın eski hâlinde kalmış binalarına bir bak, bir de yıkılmış imparatorluğumuzdan sonra oluşan sigara kutularıyla kıyasla. Roma'da bu böyle değil, çöp problemi var, ama BU yok! Atina'da belki biraz var, hani oraya lâf atan birileri çıkmaya çalışmıştı da ... ben de ürktüm, eyvah, bu değnek değil, bumerang diye ...

B. Alabay
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ahahahahaha Başar ı kızdırdım en sonunda
: )
bende nerede bunun damarı diyordum
eheheheh yeoww bana deseler İstanbul' u neden sevmiyorsun bu lanet olasıca mimarisi yüzünden derim (Eskiyi kast etmiyorum) ben bu tezi ortaya atalı yıllar oldu, nerden esinlendim bilmiyorum ama bence İstanbulluların psikolojik problemlerinin temelinde bu var, sen diyorsun arm aber sexy peki wieso? çünkü binalar düzgün, sokaklar düzgün bir sınır çizgisi ve estetik var insan beyni karmaşa içerisinde yorulmuyor dolayısı ile insanlar bilinçaltında algı karmaşaları yaşamıyor işte bu sebepten ama bizde tam tersi evden işe giderken beynin bir günde alması gereken obje sayısını 30 dakikalık yolda alıyorsun sonra iş sonra ev ve bitmiş bir insan olarak yaşıyorsun, off be ne sosyoloji

-
- Seyyah
Ben İstanbul'a niye aşığım? Çünkü çarpık yerlerini İstanbul saymıyorumda ondan 
Bağcılar'ı İstanbul'dan saymıyorum mesela.
Benim için İstanbul SURİÇİ, BEYOĞLU ve bunlara yakın Anadolu tarafıdır

Bağcılar'ı İstanbul'dan saymıyorum mesela.
Benim için İstanbul SURİÇİ, BEYOĞLU ve bunlara yakın Anadolu tarafıdır
En son Mehmet Kasım tarafından 11 Tem Cum, 2008 09:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- alabay
- Evliya Çelebi
Esat, SEN beni kızdırmadım, ama damarım İstanbul'da meselâ, evet. O şehrin hâli beni çocukluğumdan beri hasta eder. Aşkımın toplam akne olması gibi bir durum. Ve be realist bir şekilde herşeyi ve her yeri sayıyorum. Esenler'i ilk gezdiğimde dehşetler yaşadım, tanıdığım en korkunç Plovdiv (Bulgaristan) bile ciciydi mukaisede!
İnsan hayatı konu olmasa, gel depremim gel çekesi gelecek, ama olmuyor işte. Almanya'da harpten sonra yapılan beton ve tuğla binalar sinir ediyor beni, ama onlar bile İstanbul'da süs boncuğu olurdu be. Ki Alman şehirlerin harp öncesi durumları inanılmaz güzeldi. Kültür mü kültür ... Beyoğlu aracaddelerinde Berlin, Roma, Paris şehirlerinde duran binalardan kaç tane var? Yeterince (ama kim yaptııı?) Şimdi bunların bakım durumu NEH?
B. Alabay
PS: o sansürleri burada kaldırabiliriz herhalde, arm ama ne ve wieso'yu kimse anlamadı, ben hariç
İnsan hayatı konu olmasa, gel depremim gel çekesi gelecek, ama olmuyor işte. Almanya'da harpten sonra yapılan beton ve tuğla binalar sinir ediyor beni, ama onlar bile İstanbul'da süs boncuğu olurdu be. Ki Alman şehirlerin harp öncesi durumları inanılmaz güzeldi. Kültür mü kültür ... Beyoğlu aracaddelerinde Berlin, Roma, Paris şehirlerinde duran binalardan kaç tane var? Yeterince (ama kim yaptııı?) Şimdi bunların bakım durumu NEH?
B. Alabay
PS: o sansürleri burada kaldırabiliriz herhalde, arm ama ne ve wieso'yu kimse anlamadı, ben hariç

-
- Seyyah
Bir soru; HALİÇ METRO GEÇİŞİ İÇİN 2001 yıllarında Anıtlar Kurulu ile anlaşmazlık yaşanmıştı. Güzergah mevcut köprüden geçsin diordu kurul. Gürtuna olmaz diyordu.
ACABA PARASI YOKTU DA BAHANE Mİ ARADI Kurulda kendine bahane üretmiş oldu.
Yoksa 200 m'lik tünel atıl kalacakmış. Bunun derdine düşer mi insan. Bu kadar büyük bir projede.
ACABA PARASI YOKTU DA BAHANE Mİ ARADI Kurulda kendine bahane üretmiş oldu.
Yoksa 200 m'lik tünel atıl kalacakmış. Bunun derdine düşer mi insan. Bu kadar büyük bir projede.
-
- Seyyah