ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 06 Haz Çrş, 2012 18:21

Birkaç yeşillik resmi ekleyelim...
Resim

Resim

Resim :P

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Haz Çrş, 2012 18:43

Kemal abim hoşgeldin, yoksun ortalarda, hayır olsun. :) Neyse içimizi açtın bu yeşilliklerle.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 08 Haz Cum, 2012 17:09

Fotoğraflar geçen haftadan ancak vakit bulup yükleyebildim, Bostancı hattın en geriden gelen istasyonu ve göreceğiniz üzere 5 çıkış yerinden hala bitmeyen bile var...
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Haz Cum, 2012 17:17

Bostancı bayağı bir gerideymiş Hakan, 1 yıl kadar falan :) açılışta bir istasyon dahamı eksik olacak ne? diye abartırmışım. O kadar olmaz tabi de ama bayağı bir iş var, hani tamam denebilecek sadece 1 giriş/çıkış gördüm sanırım.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 16 Haz Cmt, 2012 11:43

Esat bı soruşturma sansin varmı? Ağustos falan çalındı kulağıma ama ben, Temmuz da kesin açılacak diye biliyordum. Acaba başka sorunlar mı çıktı, birde ulaşım as devir teslim süreci hakkında da bize bilgi versen?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Haz Cmt, 2012 11:49

Hakan yazdı:Esat bı soruşturma sansin varmı? Ağustos falan çalındı kulağıma ama ben, Temmuz da kesin açılacak diye biliyordum. Acaba başka sorunlar mı çıktı, birde ulaşım as devir teslim süreci hakkında da bize bilgi versen?
En son "bir dost" ile sohbetimde Temmuz için iyimser beklenti demişti :) yani Ağustos'a sarkma ihtimalini dile getirmişti, yeniden bir danışalım. Bir de normal şartlarda bu işlerde devir süreci 1 yıl falan olması lazım ama İBB işleri firmalardan yarım yamalak alıyor ve tüm bu pisliği temizleme işini ulaşım a.ş. yapıyor, bu hatta da bu gelenek değişmedi maalesef. Resmiyette devir yok ama çok uzun zamandır ulaşım a.ş. kadrosu orada pek çok şeye müdahil, tamam normalde de sistemi tanıma ve öğrenme anlamında orada olmaları gerekiyor ama depo sahasının yapılması işinin dahi şirkete yaslandığı gibi bir şeyler duydum.

bladimir

Mesaj gönderen bladimir » 18 Haz Pzt, 2012 13:52

Bu çalışmaların 3.aşamasında durum nedir peki? Yakacık - Pendik - Kaynarca üçlüsünü kastediyorum... Çalışmaları başladı mı?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Haz Pzt, 2012 14:18

bladimir yazdı:Bu çalışmaların 3.aşamasında durum nedir peki? Yakacık - Pendik - Kaynarca üçlüsünü kastediyorum... Çalışmaları başladı mı?
Ya ben bununla ilgili bir bilgi girdim diye iyi hatırlıyorum ama bu başlıkta bulamadım bir türlü, İBB sitesinde okumuştuk o bölümdeki istasyon inşa işleri için ihaleye çıkılacaktı, normalde o bölümde de kaba tünel kazısı bitmiş olması lazım, istasyonlar sonradan inşa edilecekti ve onunla ilgili bir ihale duyurusu okuduğuma eminim, belki Hakan daha iyi hatırlar ya da biliyordur şimdi vaktim dar ama ihalelerden bakarım. O kesim ile ilgili hiçbir tarihte duymadım ama en azından tünel kazısı ile ilgili bir sıkıntısı olmayacak.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 18 Haz Pzt, 2012 16:03

Rivayetler, tahminler, hayaller; İBB ve inşaatın yüklenicisi en az her ay çıkıp ayrıntılı bilgilendirme raporu ve videosu hazırlamalıydı.
Gerçekten çok acınası bir durum milyar dolarlık yatırımın akıbetini anlayabilen izah edebilen bir açıklama yok!

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 19 Haz Sal, 2012 08:27

Hattın Kartal-Kaynarca kesimi tünelleri kazıldı ve hazır, istasyon ihaleleri ise bu yılın bütçe programında ama ihale tarihi belli değil henüz...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Haz Sal, 2012 09:23

Eh en azından tünel konusunda hayal görmemişim :D:D belki istasyon ihalesini hayal görenlerin bol olduğu başka bir yerde okumuşumdur onu bilmiyorum, ravii de buralarda değil, sıkıntı yok yani. :D:P

Diğer taraftan tabii ki keşke İBB bu konularda gerçekten "bilgilendirme" amaçlı bir şeyler yapsaydı ama yapsalarda o da "şov" amaçlı olacağı için beni tatmin etmezdi, BİLMEM KAÇ GÜNDE BİTEN METROOOOOOO, DÜNYANIN EN HIZLI TÜNEL KAZISIIIIIIII, flan diye :) güya tanıtım merkezi yaptılar, merkez daha kendini bile tanıtamıyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Haz Çrş, 2012 20:48

Elimdeki bilgilere göre Kadıköy - Kartal hat şeması bu şekilde, Hakan sende varmı bu konuda data, hata varmı bendekinde?

Resim

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön