ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
-
- Seyyah
http://www.arkitera.com/h29838-tarihi-y ... -emri.html
Buna itiraz ettik. Haliç’in köprülü geçişi planı vardı. Unkapanı Köprüsü’nün 13 metre üzerinden köprü geçirilecekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, köprü üzerine 13 metre yüksekliğinde boynuz yapılacağını, ‘Boynuzlu Geçit’ ismini alacağını duyurmuştu. Tarihi yarımadanın kendisi simgedir, yeni bir simgeye ihtiyacı yoktur diyerek buna da itiraz ettik. Danıştay bu itirazlarımıza ilişkin karar verdi.”
Buna itiraz ettik. Haliç’in köprülü geçişi planı vardı. Unkapanı Köprüsü’nün 13 metre üzerinden köprü geçirilecekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, köprü üzerine 13 metre yüksekliğinde boynuz yapılacağını, ‘Boynuzlu Geçit’ ismini alacağını duyurmuştu. Tarihi yarımadanın kendisi simgedir, yeni bir simgeye ihtiyacı yoktur diyerek buna da itiraz ettik. Danıştay bu itirazlarımıza ilişkin karar verdi.”
-
- Seyyah
-
- Hareket Amiri
Bu habere çok sinirlendim ;
Vatandaş hergün egzos dumanı yutup saatlerce yollarda telef olacak, her taraf kanserojen dolacak, leş gibi yerler tarihi yarımadada tüm endamı ile durmaya devam edecek ,metro haliçi geçemeyecek öylemi,neden?
Yeter yahu yeter artık vatandaşı hasta ettiniz, zaten hormonlu gıdalar,kanserojen ambalajlar, sabunlar yetiyor şu amerikan petrol şirketlerini zengin etme aracı olan otobüslerden, minibüslerden,arabalardan bir an önce kurtulalım derdindeyiz alın tarihi 3 - 5 taşınızı başınıza çalın ölüyoruz yahu...
O yenikapı metro hayali hayallerimizi süslesin, bunu yaptırmayanların da kabusu olsun ne diyelim...
Bunlar da Tünel ile metronun en yakın bağlantılarına ait fotolar;

üstte:metro T.Z.Tunaya girişi
altta:hemen tünel yanındaki asansör çıkışı.
Vatandaş hergün egzos dumanı yutup saatlerce yollarda telef olacak, her taraf kanserojen dolacak, leş gibi yerler tarihi yarımadada tüm endamı ile durmaya devam edecek ,metro haliçi geçemeyecek öylemi,neden?
Yeter yahu yeter artık vatandaşı hasta ettiniz, zaten hormonlu gıdalar,kanserojen ambalajlar, sabunlar yetiyor şu amerikan petrol şirketlerini zengin etme aracı olan otobüslerden, minibüslerden,arabalardan bir an önce kurtulalım derdindeyiz alın tarihi 3 - 5 taşınızı başınıza çalın ölüyoruz yahu...
O yenikapı metro hayali hayallerimizi süslesin, bunu yaptırmayanların da kabusu olsun ne diyelim...
Bunlar da Tünel ile metronun en yakın bağlantılarına ait fotolar;

üstte:metro T.Z.Tunaya girişi
altta:hemen tünel yanındaki asansör çıkışı.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu resimleri ne zaman çektin Kemal Abi, senin gideceğini söylediğin günün ertesinde bende oraya gittim, Tarık Zafer Tunaya nın oradaki bana pek giriş gibi görünmedi, gerçi yakınından bakmadım ama benim bildiğim kadarı ile burası şafttı, hem giriş olsa çoktan yürüyen merdiven işlemi yapılmış bitmiş olması lazım diye düşünüyorum, asansör ise ben gördüğümde etrafında bu tahta perdeler yoktu, metal konstruksiyon açıkta idi, bakmaya çalıştım ama karanlıktan bir şey göremedim fakat aşağıda belediye önünde ki merdivenlerde hummalı bir çalışma vardı.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Anladım, o zaman asansör belkide güvenlik nedeni ile kapatıldı çünkü çok rahatlıkla içeri bakılabiliyordu, diğer taraftan yukarıdaki çıkışa dediğim gibi uzaktan baktım, sadece daha önceden o şekilde bildiğim için öyle bir çıkarımda bulunmuştum bu bölgeye kadar bir giriş uzatmaları çok iyi olmuş ya, ah bir de içeriyi görebilsek 

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Alman Lisesine giden sokak değil sanırım, o daha aşağıda kalıyor herhalde ve ben bir türlü Tünele direkt bağlantı yapılabileceğini düşünmüyorum, o binanın neresinden kazmayı düşünüyorsun? bir yanındaki sokak İETT girişi olan yer 4 metre, diğer yani aktif trafik var, önü tramvay arkası 2 metre, tünel istasyonun içinde ise sadece girişte sağda geniş bir bölüm var belki asansör buraya direkt çıkarılabilirdi ama orada da tünelin ya da binanın temeline zarar verecek bir şeyler olabilir diye düşünüyorum bu direkt bağlantı fikri pek sağlıklı gelmiyor bana ama şu olabilirmiydi acaba daha aşağı bu Kafe Hause' un önündeki boşluğa bir merdiven yapılamazmıydı?
-
- Seyyah
-
- Seyyah
-
- Seyyah
http://www.arkitera.com/h30844-yenikapi ... aydik.html
Yenikapı çalışmalarında kuzeydoğu tarafından resimler. Tam Metronun tünel giriş ağzına denk gelen yer.

Resimler M2 hattının geçeceği yerle ilgili.

M2 ve M5 Genel Görünüm:

Yenikapı çalışmalarında kuzeydoğu tarafından resimler. Tam Metronun tünel giriş ağzına denk gelen yer.

Resimler M2 hattının geçeceği yerle ilgili.

M2 ve M5 Genel Görünüm: