ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Ara Pzt, 2011 10:05

kotu haber, acilis tarihi zorda, nisan ihtimali kuvvetli. :(

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 19 Ara Pzt, 2011 11:32

sürpriz değil. eylüle kadar sarkar diyorum. en az 4 kere ertelenmeli çünkü. ibb adetlerine ters.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Ara Pzt, 2011 12:18

:) yok o kadar sarkmaz, ne kötü senaryo bu söylediğimle birlikte 2 erteleme, o da yaz ortasına falan denk gelir. Ama en kötüsü o, inşallah en geç Nisan' da açılır, ya da bu sefer bir sürpriz yapıp Şubat' ta bir şeyler yapılır. Ama ihtimal vermiyorum, en fazla bir gaz alma sürüşü, gerisi için hık mık kem küm demek zorundayım.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 19 Ara Pzt, 2011 12:22

20 temmuz'a kadar yetiştirmeye çalışabilirler. 20 ağustos bayram.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 19 Ara Pzt, 2011 18:49

Hadi gözümüz aydın, demek ki hep 2 aydan aşağıya düşmeden öteliyorlar. Şubatta temmuza öteleme ihtimalleri var yani...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Ara Pzt, 2011 18:57

yok subattan nisana ama nisandan sarkarsa haziran gibi :(

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Ara Sal, 2011 02:05

Şimdi bir iki konuya açıklık getirmek lazım, açıkçası "forumlarda" Eylül de açılır gibi ifadeler kullanılıyor bu gerçekçi değil bilgisi aldım, bunun bizim forum olduğunu sanmıyorum gerçi Mehmet bir kere Eylül dedi ama, dediğim gibi ben bunun zikredildiği yerin kerameti kendinden makul, üstadı azam işkembe-i kübra forumu olduğunu düşündüm nedense :D dediğim gibi böyle bir beklenti yok. Eylül' e kalması ihtimal olarak düşünülmüyor, ama çok olumsuz bir şeyler olur mu? Eh buna da bir şey diyemem, her şeyi de yazamayız yani. Mevcut durumu tekrar özetleyeyim, Şubat zora girdi Nisan' a hazır etmek için çalışılacak ama durumu zorlayan bir kaç sebep birden var bu yüzden ikinci bir uzatma ile Haziran olabilir deniliyor, daha ötesi? Nisan için de şunu söyleyeyim aslında birazda temenni, yani inşallah Nisan' da. :)

İkinci konu yine bana zikredilen ifade ile "bazı forum yazarları" kısmi açılıştan söz ediyormuş, kısmen açarız, aslanlar gibi olur, Kadıköy-Kozyatağı çalıştırırız, falan gibi şeyler. Bununla ilgili de daha önce yazmıştım, benim daha önce konuştuğum pek çok farklı kişi mevcut İBB yönetimi bu parçalı bulutlu açılışları artık istemiyor demişti, pek istemiyor diyorum çünkü içeriden de eminim "aman açalım birazını" diye baskı yapanlar vardır, işletmeci zaten istemiyor, devam eden işleri yapanlarda istemiyor. Peki kim istiyor? :) kamuoyu baskısı. Bir kere zikredilen Şubat' ta açılış var sözü, ki oldukça gerçekçi bir yaklaşımdı bana göre de, beklentiyi bu yöne kaydırdı, diğer taraftan üst siyasi baskı, bu da yerel yönetimi zorlayacaktır diyorum. Yani bu ufukta sorumluluk alanların hiçbiri kısmi açılış tasvip etmiyor ama baskı unsurları etkili olabilir.

Gelelim kötü senaryoya. Gerçektende bu Eylül' e sarkma durumu ortaya çıkarsa, olabilir yani ben yok falan diyorum da bu benim temennim daha çok :) diyelim ki hattın tümü için Eylül'e mecbur kalındı, o takdirde metrobüs bağlantısı sağlanmış bir hat kısmının açılışı yapılabilir, bu da Hastane ile Ünalan arasında bir kısa işletme şeklinde olabilir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Ara Sal, 2011 02:57

eylüle kalır abi. senin gibi pesimist adamın eylül demesi lazım :) bugün nisan diyen 2 ay sonra haziran der. haziran yaklaşınca eylül vızırtıları duyulur.

hacıosman 2009 sonu açılacaktı, 2011'de açıldı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Ara Sal, 2011 11:16

Bilemem Mehmet, ben sana bu konuda oldukça yetkili bir yerden birebir aldığımı bana söyleneni yazdım, illa dile getirmeyeyim diyorum ama bu "forum" sitelerinin dezenformasyonundan da rahatsız olanlar var, bakma hala bir yerlere çağırılmalarının sebebi allame-i cihan olmaları değil, neyse.

Ben aktarılanı aktardım, Eylül hedefi yok, en zora girdiği durumda hedef Haziran'a sarkabilir ama sonuçta teknik bir iştir, öngörülemeyen şeylerde olabilir.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Ara Sal, 2011 12:22

tamam açılış nisan'da diyorsun yani. peki o zaman. nisanı baz alacağız. 4 ay var daha yani.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 Ara Sal, 2011 12:25

Mehmet Kasım yazdı:tamam açılış nisan'da diyorsun yani. peki o zaman. nisanı baz alacağız. 4 ay var daha yani.
:) Bak bak, lafı da kaparım diyorsun :P ehmmm eeeee şey diyelim biz yine de Haziran' a hazır olalım :D:D kıvırta kıvırta bir hal oldum beeee. Mehmet arkaplandaki sorunun detayını tam bilmiyorum, yani bir tahminde bulundum ve tahminim yüksek oran ile doğru çıktı. Şimdi kalan süreçte işler nasıl yürüyecek eğer bu iş gerçekten kitabına göre yürürse Haziran' ı bulur, ben o kadar söyleyeyim, yok Türk işi belediye işi yapalım dersen Nisan' da da olur :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 20 Ara Sal, 2011 13:26

tahminin nedir? yanlış imalat mı var?

sinyalizasyon mu uzayacak. artık bu iş kaldı sanırım.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön