Hakan yazdı:
1 nolu girişin olduğu yerden fotoğraftaki otobüs tarafına doğru tünel kazılıyor, orada da 2 nolu giriş-çıkış olacak. birde biraz doğu tarafta şimdi Güllüoğlu'nun olduğu tarafta 3 nolu giriş var.
Gördüğünüz üzere artık işin izolasyon işine gelinmiş vaziyette, üzerinin kapatılmaya başlanması yakın sayılır.
4 nolu girişten çekilebilecek en yakın çekim de bu, daha içeriye dönük çekemiyorum, çünkü çektiğim yerden düşmem gerekiyor. Bu arada bu girişin üzerine çatı da yapacaklar, Taksim-4.Levent'deki gibi üzeri açık olmayacak...
ist-M.28:04 » Fotoğraflarla M4 Kadıköy-Kartal Metrosu
- Esat
- Pir-i Seyyâh
9 şubat 2010
- Esat
- Pir-i Seyyâh
21 mart 2010
Hakan yazdı:-
Yenisahra'da durum nedir diye gittim baktım.
Doğu taraftan bakış...
Batı taraftan bakış...
1 numaralı giriş
3 numaralı giriş
4 numaralı giriş
Yürüyen merdivenler sıra sıra dizilmiş bekliyor
Ya bu girişler nerede idi diyorsanız işte kroki...
2 numaralı giriş ile ilgili fotoğrafım yok çünkü önünden geçerken çalışma olmadığını gördüm muhtemelen 1 nolu girişin önünden bu tarafa doğru tünel kazısı bitmemiş, daha sora oraya da bir merdiven yapılacak.
4 istasyondan daha fotoğraflarım var, onları da peyderpey ekleyeceğim...
istasyonlarımızdan ikincisi Kozyatağı,
İstanbul'u unutmuşsunuzdur belki 2.fotoğrafta sağ üstte görünen yüksek bina Palladium.
Ünalan, Göztepe ve Yenisahra'dan sonra kaba inşaatı biten 4.istasyon Küçükyalı. Giriş-çıkış yerleri falan tamamen bitmiş gibi, muhtemelen 10-15 gün içinde buraya da yürüyen merdivenler gelir.
Maltepe ile devam ediyorum,
![]()
- Esat
- Pir-i Seyyâh
24 mart 2010
Hakan yazdı:Bugün itibariyle, 49658 metre toplam kazıya ulaşıldı. Kartal'dan fotoğraflarım var...
Kartal köprüsünün batı tarafında kalan kısımda kazılar sona yaklaşmış, doğu tarafta ise gördüğünüz üzere beton işleri yarılanmış. Bu iki blok arasında son fotoğrafta gördüğünüz tünel var ve bitmiş durumda..
- Esat
- Pir-i Seyyâh
28 mart 2010 - Hastane istasyonu
Hakan yazdı:Metro hattının son başlayan istasyonunda fotoğraflarım var![]()
Kuzeyde girişin olacağı yer...
İki blok arasında kalan şaft...
Doğu tarafta kalan ve daha çok Anadolu Yakası Adalet Sarayı'na hizmet edecek kısım, henüz kazılar devam ediyor...
Batıdaki blok yeri, burada da kazılar uzun sürecek gibi duruyor, 3 fotoğraf doğudan batıya sırayla.
Esenkent istasyonunda işler çok hızlandı burası metro hattının komuta merkezini de barındıracak olan istasyon. Yapı toplamda beş katlı, fotoğraflardan gördüğünüz kısım galiba 3 bel ki de 4. kat...
![]()
- Esat
- Pir-i Seyyâh
3 nisan 2010
Hakan yazdı:
Gülsuyu istasyonunda kaba inşaat %80 seviyelerine ulaşmış durumda.İstasyonun batı tarafı tamamen bitmiş doğu tarafta ise son katın üstü kapatılacak. İkinci fotoğrafta otobüsün hemen sağ tarafında görünen yerdeki dozer kuzey giriş-çıkışını kazıyor. Oradaki giriş çıkış çok iyi bir konumda
Nerelerde giriş çıkış olacaktı ben hatırlayamadım, onuda tekrar hatırlamış olalım
Güneyde de zaten 1 giriş çıkış varmış, oda şu an beton-kalıp işlerinin devam ettiği ksıma tekabül ediyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
30 haziran 2010
Hakan yazdı:
Kadıköy'de fotoğraflarım var![]()
1-Haldun Taner'in kuzey tarafında yani Eminönü iskelesinin karşısında şaft var.
2-Beşiktaş iskelesinin hemen karşısında hafif Haldun Tener tarafında giriş-çıkış yeri çalışması var.
3-Beşiktaş iskelesinin hemen karşısında ama İDO iskelesi tarafında ayrı bir çalışma alanı var.
4-Kumluk durakları ve tarihi belediye dairesinin içinde olduğu adada yani iskele camisinin (galiba 3.Mustafa'nın yaptırdığı) karşısındaki parkta çalışma var.
5-En büyük çalışma alanı ise kumluk duraklarının moda tarafında kalan alanda, burada durakların olduğu yeride içine alan yaklaşık 2 dönümlük bir arazide çalışma var.
2 numara verdiği yerdeki çalışma alanı, bugün orada hiç çalışma yoktu.
4 numaralı alanda yapılan çalışmalarda iş hemen hemen bitmiş.
Son olarak 5 numaralı alan, yanlış hatırlamıyorsam burada 2 tane şaft vardı şimdi ne haldeler bilmiyorum. Bu alanın bir kısmı Kadıköy istasyonundan da ilerisi oluyor yani kuyruk tünellerinin üzeri.
Burada da işler artık bitme aşamasına gelmiş...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
1 temmuz 2010
Hakan yazdı:
Kartal istasyonunda işler yarı yarıya tamamlanmış diyebiliriz.
1 numaralı girişin olacağı alanda kazılar daha yavaş ilerledi ama bitirilip istasyon yapısı inşaatı başlatıldı, Bu girişin olacağı alandan 2 ve 3 numaralı girişler tarafına tüneller tamamlandı.
2 numaralı girişin olacağı kesimde ise işler tamamen bitmiş durumda.
Bunun dışında diğer giriş çıkış olacak yerlerde herhangi bir çalışma yok, ilk fotoğrafta görebileceğiniz üzere 3 nolu giriş tarafına bir tünel görünüyor ve E-5'in karşı tarafında alan metal plakalarla çevrili durumda yani orada sadece bir çukur kazılarak merdiven yapılacak ama 4 nolu giriş çıkış yerinin iptal edilmiş olabileceğini düşünüyorum çünkü olduğu yerde özel mülk olduğunu düşünmeme sebep olan bir şeyler var...
Maltepe;
Maltepe istasyonu için 4 giriş-çıkış yerinin fazla olduğunu düşünüyorum, neyse bir bildikleri vardır herhalde. Ana yapı 3 nolu girişinde içinde olduğu alanda, ben biraz hatalı işaretlemişim ama zaten sadece fikir versin ve az çok nerede ne olacağı belli olsun diye yapmıştım bu krokileri neyse. İstasyonun kaba inşaatı %90'ların üzerindeki bir oranda tamamlanmış durumda, çok küçük bir alanda çalışmalar sürüyor, yürüyen merdivenler gelmiş montajı bekliyor.
1 numaralı girişin olduğu yere sadece merdiven yapıalcak tüneli galiba bitti.
diğer giriş çıkış yerinin olacağı yerde de herhangi bir çalışma görünmüyor, güney taraftaki çıkışın olacağı yere doğru tünel işi de bitti ama orada da şu an merdiven kazısı yapılmıyor, başlasalar 15 günde merdiveni bitiriyorlar ama şu an çalışma yok...
Yenisahra'da son durum
Sol tarafta 4, sağ tarafta ise 1 numaralı girişler görülüyor.1 numaralaı girişin yürüyen merdiven montajı da tamamlanmış durumda, tek anlamadığım şey orada bir kazı yapıyorlardı halbuki iş tamamlanmış durumda oradan arabalar girip çıkıyordu, neyse yakında çıkar ne olduğu...
3 numaralı girişde de yürüyen merdiven montajı dahil iş bitmiş durumda...
1 ile 2 numaralı girişler arasında tünel işi bitmemiş durumda idi ama son durumu bilmiyorum, çıkışın olacağı yerde yine sadece merdiven inşa edilecek.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
10 temmuz 2010
Hakan yazdı:konumuz Kozyatağı, işte fotoğraflar...
İşlerin durumuna göre değerlendirirsek; Ayrılıkçeşme istasyonu henüz başlamadı, Hastane istasyonunda kazılar bitmedi, Bostancı'da temel betonu ancak dökülecek. Yani Kozyatağı işlerin tamamlanma yüzedeleri bakımından tüm projede sondan 4.sırada ama öyle görünüyor ki 2-3 ay içerisinde kaba inşaat tamamlanabilecek durumda. Çok yoğun bir çalışma görünüyordu, hem de yağmura rağmen...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
12 temmuz 2010
Hakan yazdı:Gülsuyu istasyonu çalışmaları dışarıda tamamlanmış durumda, zaten etrafta bekçiler dışında kimsecikler yoktu...
Esenkent istasyonunda da içeride tuğla duvarları örüyorlar onun dışında dışarıda izolasyon işi bitmiş durumda. Bu istasyon hattın komuta merkezinin de bulunduğu bir merkez. Kompleks toplam 5 katlı...
Güney taraftaki giriş-çıkış yeri...
![]()
- Esat
- Pir-i Seyyâh