ist-M.02:05 » Üsküdar-Çekmeköy Metrosu [İhale Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Oca Cmt, 2011 00:39

Beşiktaş meydandaki tabela herhalde bir 4-5 yıldır orada :) Ona kıyasla bu tabelanın zamanlaması kötü olmamış :P

Erdoğan Engin

ihale tarihi

Mesaj gönderen Erdoğan Engin » 24 Oca Pzt, 2011 18:06

Bugün bende bir forum grubunda Haber 7'den yapılmış bir alıntı okudum.İhale tarihi 23 şubat olarak verilmiş,resmen çöktüm.Ne moral kaldı,ne sağlık,İnşaallah doğru değildir diyorum.Zannedersem Tepeüstü kavşağı hikayesine dönecek,ihale geçti gittiiiiii.Ne yazan var ne çizen.
Sağlık olsun,( o da kalmadı ya )Bekleyeceğiz!
Selamlar
Erdoğan Engin

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Oca Pzt, 2011 18:47

Ben Haber7.com ve İBB sitesinde bununla ilgili bir haber görmedim, genellikle erteleme haberleri ihalenin yapılacağı gün duyuruluyor, belki de ben bulamamışımdır ama bu son günlerin modası oldu, 20 - 30 günlük ertelemeler ile ne yapmak istiyorlar pek anlamıyorum ya neyse. Bir de şunu eklemek isterim, yapıldı yapılacak sözlerini ben 1998 den beri duyuyorum, yani olmuş 12 sene, bu kadar sene sonra ihale aşamasına gelmiş olması eleştirilse bence normal ama artık bana göre bu iş son virajdadır, yani öyle ya da böyle yapılacak, dolayısı ile ortada kaçan giden bir şey olduğunu düşünüyorum, kaçan sadece geride kalan yıllar.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 25 Oca Sal, 2011 14:14

haber 7'de bende okudum. 23 şubat yazısı hata olabilir.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 27 Oca Prş, 2011 13:01

evet ihale 23 subat 2011 saat 11:00 de...ibb sitesinde ihaleler kısmında var...tarih değişmiş..

Kullanıcı avatarı
tahir93
Aylık Paso

Mesaj gönderen tahir93 » 28 Oca Cum, 2011 20:57

bu hat marmaray'ın dalı olsa fena olmazmıydı yahu?

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 28 Oca Cum, 2011 21:33

zaten üsküdara bağlancak..tek farkı ayrı bi hat..marmaray ile üsküdar istasyonu tahminimce ayrılıkçeşme istasyano gibi olabilir..al kat kart metrosu..üst katda ise marmaray..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Oca Cum, 2011 21:44

fearenes yazdı:al kat kart metrosu..üst katda ise marmaray..
Olsa idi tam tersi olurdu, ama zaten öyle değil, başlığı geriye doğru inceledi iseniz istasyon konumu ile ilgili projeye dayalı bazı bilgileri vermiştik.

fearenes
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen fearenes » 28 Oca Cum, 2011 21:45

tek istegim şu metronun inşaata başlandıgını dünya gözüyle görmek :D

Kullanıcı avatarı
tahir93
Aylık Paso

Mesaj gönderen tahir93 » 28 Oca Cum, 2011 21:52

benim düşüncemde de marmaray boğazı geçtikten sonra 2'ye ayrılır. biri mevcut hatta, biri de bu hatta geçer. böylece istanbula ikinci bir demiryolu çıkışı sağlanmış olur, gece yük trenleri falan geçebilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Oca Cmt, 2011 21:20

http://www.rayturk.net/?p=19436

Raytürk' te verilen Ümraniye Belediyesi kaynaklı habere göre Tepeüstü kavşağında yapılan çalışmalarda metro inşaatınında göz önüne alınması yönünde bir takım görüşmeler yapılmış, sanırım iki projenin birbirine çakışmaması için yapılmış bir koordinasyon toplantısı gibi bir şey, ama iyi, yani kurabiye yiyip çay içme amacı ile yapılmayan ve gazetecilere poz verelim diye düşünülmeden yapılan bir iş ise güzel, daha dün Bursa Belediyesini öngörülü kavşak projeleri ile tebrik etmiştik, eğer böyle ise Ümraniye Belediyesi ve İBB yi de tabii ki tebrik ederiz.
Üsküdar-Çekmeköy arası Metro Hattı Çalışma Grubu Toplantısı, Ümraniye Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları M. Ejder Batur ve Mustafa Küçükkapdan, Tepeüstü Kavşağı İnşaatı Yüklenici Firma sahibi F.Fırat Karayılanoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi’nden konuyla ilgili müdür ve diğer yetkililer katıldı.

ÜMRANİYE METROSU’NA SAYILI GÜNLER KALDI

Daha sonra söz alan İBB Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu ve Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, akıcı trafiği ile Tepeüstü trafik çilesine son verilmesi düşünülen kavşak projesinin ve metro hattının Ümraniye halkına hayırlı olmasını dilediler. Tepeüstü Kavşak Projesi’nin uygulanması aşamasında, şantiye çalışmalarından ötürü trafik akışının farklı güzergâhlarda verilecek olması nedeniyle yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çeken Balcıoğlu ve Uçak, Ümraniyelilerden olası trafik yoğunluklarına karşı hoşgörülü davranmalarını beklediklerini söyledi. Uygulamanın resmi bitim tarihinin Eylül 2011 olmasına karşın İBB, Ümraniye Belediyesi ve yüklenici firmanın ortak çalışmaları ve yoğun gayretleri neticesinde, projenin büyük kısmının Mayıs ayının ortasına doğru tamamlanması planlanıyor.

METRO YAKLAŞIK 4 YIL SONRA ÜMRANİYE’DE

Toplantıda Ümraniye metrosunun 23 Şubat’ta İBB tarafından ihalesinin yapılacağı, Üsküdar- Tepeüstü arası ve akabinde Tepeüstü Çekmeköy arası metro hattı ile yaklaşık 4 yıl sonra metro güzergahının Ümraniyeliler tarafından kullanılmaya başlanacağı ifade edildi.
Süre olarakta 4 yıl biçilmiş yani 2015 te hayırlı olsun deriz inşallah.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 30 Oca Pzr, 2011 14:22

İnşaallah.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön