Orada yükselen toprakların içinden gitmesi söz konusu olamaz Başar, bu teknik olarak sana mümkün görünsede pratikte imkansız ve son derecede gereksiz, şehrimizde yeterince yer üstü görüntü kirliliği var. İkincil olarak sular yükselecek o zaman biz zaten öleceğiz bu konuyu kafana takme, üçüncüsü merak etme birileri bir şekilde düşünüyordur
Tabii ki su sızdırma ile ilgili olabildiğince önlem alınacaktır, yani ne zannediyorsun bilmiyorum ki. Ha tsunami olmuş yok deniz yükselmiş, bunlar cidden boş iş, o zaman zaten metroda yıkılmış olacak dolayısı ile bunu hesap ederek iş yapmaya gerek yok be abicim.

O bölgede su seviyesi altı diye bir şey yok, orada zaten su üzerinde olan tek yer karayolu ve iskele, sonrasında birden bire yükselen bir coğrafya var, yukarıda dediğim gibi o binaların altından gitmesi imkansız çünkü öyle bir güzergah olamaz, artı istimlak sorunları, artı stadyum, artı swissotel, artı falan ve filan, tek seçenek yer altı. Ve bu bölgede deniz seviyesi altı diye bir şeyde dip nedir? Zaten boğazın kenarındasın, metro 60 metre dibe mi yapılsın? Ben dip kotunun 30-40 m. arasında olacağını düşünüyorum ki bu da en fazlası, ve bu seviyede Beşiktaş' a kadar gidecektir. Bundan sonrasında ise herhalde S şeklinde bir eğim ile Barbaros bulvarından yukarı çıkacak.