ist-M.01:05 » Üsküdar-Çekmeköy Metro Projesi

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 17 Nis Cmt, 2010 23:42

Esat bey gördüğüm kadarıyla giriş-çıkış yerleri dahil görülebiliyor. Gayet önemli evraklar elinizdekiler, en azından bendeki Kadıköy-Kartal evrakları'na yakın... Çok bilgilendirici bir başlık oldu bu, teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Nis Cmt, 2010 23:45

Teşekkürler, bunlar sizin Kadıköy evrakları ile aynı ayarda, ben kırpıp yükledim buraya, yan kısımda projeyi yapanların onaylayanların isimleri vardı :) bir de tiff yaparken arka plana beyazı atarken dikkat etmedim biraz silik çıktı ama orjinalleri daha iyi tabii ki :)

6. istasyon Libadiye,
Resim

7. istasyon Çarşı,
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Nis Cmt, 2010 23:46

8. istasyon Ümraniye,
Resim

9. istasyon İnkılap Mah.
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Nis Cmt, 2010 23:48

10. istasyon Çakmak,
Resim

11. istasyon Ihlamur Kuyu,
Resim

bendekiler bu kadar :) gerisi için biraz araştırırız belki bir yerlerden çıkar, sizin elinize geçerse tabi sizlerden de bekleriz. Dediğim gibi bunlar üzerinde son hali yazılı çizimler, çok büyük değişikliklere uğradığını sanmıyorum.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 18 Nis Pzr, 2010 10:08

1.Etap istasyonları ve ilave olarak Ihlamurkuyu var, demek ki bu kesimin proje işleri tamamen sonlanmış. Diğer kesimde belki ufak tefek değişiklikler olabilir, gerçi inşaat aşamasında bile değişiklikler oluyor ama genel anlamda. Hattın 1.etabı için tek eksik ihale...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Nis Pzr, 2010 14:45

Evet ilave olarak Ihlamurkuyu da var, zaten bu yüzden yukarıdaki uyarıyı yazdım nereden baksak bunların üzerinden 2 yıl geçmiş olacak, ve o zaman bu proje için tamam deniliyordu, sadece Ümraniye ve Çarşı istasyonları için herhalde istasyon üzerine dükkanların bulunduğu bir alt geçit şeklinde yer altı çarşısı ilavesi gibi bir şeyler yapılacaktı, daha doğrusu yapılması yönünde bir görüş vardı fakat proje revizyonu için talimat verilmişmiydi bilmiyorum. Fakat şu var 1 senedir neden ihale edil(e)medi diye düşünmeden edemiyor insan, tek sebep para ise sanırım bu sorun bu yıl aşılacaktır, diğer taraftan acaba projeye sonradan eklenen Çekmeköy kısmınında dahil edilip bir seferde ihale edilmesimi söz konusu olacak diye de düşünmeden edemiyorum, keşke :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Nis Pzr, 2010 17:06

Çarşı yine çoook iyi bir isim olmuş. Cami, kilise, köprü, cart, curt gibi :?

Şu Fıstıkağacı istasyonu beni ilgilendirdi, bilhassa giriş çıkışları, hangi sokaklarda, nerelerde, belli olmadı. Orası bayağı yokuş, bakalım nasıl plânlanıyor bu. Aslında dört giriş, çıkışı olsaydı, ikişerli taraflarla aynı anda şu Cumhuriyet Caddesi altından geçişler olurdu. Oradaki ışıklar galiba İstanbul'un en eski ışıklarından bir tanesi, tam Çifteçınar Sokak ağzında. Yani geçiş potansiyeli olan yerler.

He, bir de ... orası şimdi Berlin olsaydı ya ... Çifteçınar'dan yukarı çıkınca, Müneccimbaşı'nın solunda bir meydan var, oradan sokak Kuzguncuk'a iniyor ve Koru'ya sola devam ediyor. Orada mesel]a ilginç bir otobüs sondurağı yapılabilirdi. Oradan kalkan bir hat [M] Fıstıkağacı'ndan kalkıp bir yerlere gidebilirdi. Neden mi? Çünkü işte aynen bu şekilde Üsküdar, Eminönü, Kadıköy gibi alanların duraklarla dolup taşması önlenir. Meselâ diyelim ki Üsküdar-Beykoz veya Üsküdar-Kadıköy hattı (Salacak yoluyla). Fıstıkağacı kalkışlı olur. Fıstıkağacı-Moda diye bir hat çekerim, iki tarafta da "ana" yerler tranzitleşir. İşte kafa bu!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Nis Pzr, 2010 17:20

Fıstıkağacında 2 giriş çıkış var bunların ikiside Cumhuriyet Caddesinin üzerinde yer alıyorlar, Üsküdar tarafındaki resimde caddenin üst tarafındaki bankette diğeri alt tarafındakinde yer alıyor ama herhangi bir sokağın başında falan değiller gördüğüm kadarı ile.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Nis Pzr, 2010 18:51

Ama tam neredeler? Bana bir gönder de bir bakayım ...
Bir de o Çarşı'ya medenî, pardon çağdaş, bir isim mi bulsak? :-) Çağdaş Çarşı, hehe :-)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Nis Pzr, 2010 18:53

Çarşıya isim bulmak bizim işimiz mi? Hiç sanmıyorum ya da başka bir isim diyelim ki mümkün, bunu bu işi yapanlar görmemişse biz ne yapacağız, dökümanlarda geçen bir ismin aksini mi kullanacağız, nasıl Kartal hattında bir istasyonun ismi hat yapılırken değiştirildi, buranın halkı da yapsın baskısını verdirsin semtin ismini :) bana ne, o semtin insanları giripte bu sitede bu başlıkta seslerini duyuruyorlar mı?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 23 Nis Cum, 2010 00:28

Çarşı dedikleri yere Namık Kemal Mahallesi desinler, en azından Çarşı'nın ne çarsısı olduğu belli değilde Namık Kemal'in idari bir birim olduğu belli...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Nis Cum, 2010 00:34

Hakan yazdı:Çarşı dedikleri yere Namık Kemal Mahallesi desinler, en azından Çarşı'nın ne çarsısı olduğu belli değilde Namık Kemal'in idari bir birim olduğu belli...
Bu Çarşı durağı tam olarak nerede, bu Libadiye' den bir anacadde gidiyor Ümraniye' nin içine doğru, o caddenin üzerinde mi? Orada dediğiniz mahalle ile ciddi şekilde ilintili ise bence de o isim verilebilir, aslında Mahalle isminden ziyade şahsi görüşüm semt isimleri daha doğru. Şimdi Başar yazmadan ben yazayım, biz bu kent meydanları sistemini oturtamamışız, Şehir Planlarımızı hep bu meydan işinin üstadı adamlara yaptırmışız ama onların planlarına da uymamışız, dolayısı ile aslında biraz daha farklı bir sistematikte olabilir isimlendirme de ama bunu başka bir başlıkta tartışıyorduk, bu isimlendirme konusunu yani.

Burası ile ilgili mahalle ismi ya da bilinen bir merkez ismi uygun olur, Çarşı biraz köy işi oluyor :) ya da 100.000 nüfuslu küçük bir kente uygun daha çok.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön