ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Sal, 2011 18:40

Öncelikle şunu belirteyim Hakan' ın öngörüsüne saygı duyuyorum ve bu hat ile ilgili edinebildiği kritik bilgilere de bakarsak haklı çıkabilir, ama benim görüşüm de Aralık ayında bir tam sürüşü yapılacaktır, bunun yolculu olması düşünülüyordu yani bir açılış planlanıyordu ama belkide yolcusuz halde olabilir, peki sence neden yetişmeyecek Hakan? İstasyon işleri yüzünden mi böyle düşünüyorsun yoksa hat imalatı ile ilgili çekincelerin mi var?

Valla testler ne kadar sürer açıkçası hiç deneyimim yok, bunu ancak daha önceki hatlardan kıyas yapabilirdik ama onları da içeriden takip etmeyince tam tutturmak zor olabilir, gabari testi uzun bir iş değil, hattın içinde iki git gel tamam :) ama bunun için tüm peronların falan filan bitmiş olması lazım, katener testi içinde montajı yapılıp enerjilendirildikçe zaten bölge bölge yapılıyor, dolayısı ile hat bittiğinde belki kısa bir süre tüm hat testi yapılacaktır, tabii burada tüm setler sahada olmadan gerçek bir testten söz edilebilir mi bunu bilmiyorum, yani matematiksel olarak bu işin uzmanları tabii ki enerji ihtiyacı ve olası sorunları görüyor ve biliyorlar ama bir de canlı görmek var. Sinyalizasyon testi hat sıfırdan yapıldığı için yine meşakkatli olmayacaktır kanımca yani bir M2 faciası söz konusu değil belki Kaynarca etabında, diğer aksamda ise asansör, yürüyen merdiven, aydınlatmalar, havalandırmalar, yangın ekipmanları, anons sistemleri, izleme sistemleri falan filan var sen hesapla :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 06 Eyl Sal, 2011 18:47

çok uzun değilmiş. işletme testi için belerlenen bir sefer sayısı varmış.o rakamı biliyomusun? hat açılmadan trenler gidip gidip geliyormuş. kaç adet acaba?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Eyl Sal, 2011 20:33

Benim yetişmeyeceğini düşünmemin sebebi takip ettiğim inşaat ilerlemelerinden bağımsız olarak, bu hattaki tüm olumlu sürece rağmen; belediyenin vukuatlı şekilde tutturamadığı açılışlar. Bunun dışında ben mail atmadığım müddetçe kendi sitelerini bile güncellemiyorlar, mail atarsam 10 gün içinde güncelleniyor. Düşün sitedeki bilgiler haziran başı bilgileri ve biz eylül başındayız, 3 ay geriden geliyor yani...

Yoksa dışarıdan görüldüğü kadarıyla istasyonlarda işlerin yetişmemesi için hiç bir neden yok...

Bu arada söylemeyi unutmuşum Kartal'da segment ürettikleri mini fabrika vardı, ya da atölye mi denir? Orayı sökmeye başlamışlar, yani o mini fabrikanın işi bitti, aynı yerde (Vagonları hatta aldıkları yaklaşım tünelinin üstü) irili ufaklı onlarca fan vardı, çapı 2-3 metre olanda var, 20-30 cm olan da...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Sal, 2011 21:22

İçerideki geçici havalandırma fanlarını sökmüş olabilirler eğer eski ise tabii ki fanlar, yeni ise takılacaktır diyeceğim ama o kadar ufak olacağına ihtimal vermedim.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Eyl Sal, 2011 21:26

Hepsi yeni, ben 50-100 metreden gördüm ama eski fanları öyle nizami dizeceklerini sanmam. İstasyonların iç havalandırmaları için kullanılacaklar vardır, bir de dışarıdan içeriye ve içeriden dışarıya sirkülasyonu sağlayacaklar vardır.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Sal, 2011 21:36

İstasyonlar için olabilir bak, ben genel olarak tünellerdeki yangın bacalarını düşündüm, oradaki fanlar bayağı büyük oluyor çünkü, sanırım haklısın yeni ise istasyonlarda kullanılacak olabilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eyl Cum, 2011 19:31

Ulaşım A.Ş. nin yeni raylı sistem numaralarını gösterdiği haritasında hattın açılışı için 2012 yazılmış, ay bilgisi tabii ki yok :) 12 ay ve 365 günden birisi.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Eyl Cum, 2011 19:51

366'ncı günde olur! 2012 artık yıl :lol:

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 09 Eyl Cum, 2011 20:03

alabay yazdı:366'ncı günde olur! 2012 artık yıl :lol:
Evet Şubat 29 çekiyor.O gün yaparlar,biz de açılışının yıldönümünü dört yılda bir kutlarız :D

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 10 Eyl Cmt, 2011 13:42

Küçükyalı...

Resim
Resim

İlk 2 fotoğrafta gördüğünüz üzere, her iş bitmiş durumda ancak çevre düzenlemesi adına herhangi bir faaliyet yok. Yürüyen merdivenler ve asansör de hazır...

Alttaki 2 fotoğrafta ise Aydınevler mahallesi muhtarlığının önündeki kuzey girişi görülüyor. Tünel zaten hazırdı, rampayı hazırlamışlar ve demir işi de tamam. Bundan sonrası bol bol beton...
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Eyl Pzt, 2011 23:34

Ben biliyorum Hakan' ın kulağı deliktir :) Gerçi ben hala iyimserim ve 31 Aralık diyorum ama bir takım haberlere göre hattın açılışı için en iyimser tahmin Ocak 2012, bu da dediğim gibi en iyimser olarak bahsediliyor. Ben yine de sağı solu bir yoklayacağım bakalım :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 13 Eyl Sal, 2011 18:17

Ben ötelenmiş ilk haber okudum, Kadıköy'de yerel bir gazete Nisan ya da Mayıs ayında hattın hizmette olacağını yazmıştı ama internette aynı haber yok...

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön