Öncelikle şunu belirteyim Hakan' ın öngörüsüne saygı duyuyorum ve bu hat ile ilgili edinebildiği kritik bilgilere de bakarsak haklı çıkabilir, ama benim görüşüm de Aralık ayında bir tam sürüşü yapılacaktır, bunun yolculu olması düşünülüyordu yani bir açılış planlanıyordu ama belkide yolcusuz halde olabilir, peki sence neden yetişmeyecek Hakan? İstasyon işleri yüzünden mi böyle düşünüyorsun yoksa hat imalatı ile ilgili çekincelerin mi var?
Valla testler ne kadar sürer açıkçası hiç deneyimim yok, bunu ancak daha önceki hatlardan kıyas yapabilirdik ama onları da içeriden takip etmeyince tam tutturmak zor olabilir, gabari testi uzun bir iş değil, hattın içinde iki git gel tamam

ama bunun için tüm peronların falan filan bitmiş olması lazım, katener testi içinde montajı yapılıp enerjilendirildikçe zaten bölge bölge yapılıyor, dolayısı ile hat bittiğinde belki kısa bir süre tüm hat testi yapılacaktır, tabii burada tüm setler sahada olmadan gerçek bir testten söz edilebilir mi bunu bilmiyorum, yani matematiksel olarak bu işin uzmanları tabii ki enerji ihtiyacı ve olası sorunları görüyor ve biliyorlar ama bir de canlı görmek var. Sinyalizasyon testi hat sıfırdan yapıldığı için yine meşakkatli olmayacaktır kanımca yani bir M2 faciası söz konusu değil belki Kaynarca etabında, diğer aksamda ise asansör, yürüyen merdiven, aydınlatmalar, havalandırmalar, yangın ekipmanları, anons sistemleri, izleme sistemleri falan filan var sen hesapla