ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Büyük ihtimal ile haklı olduğunu düşünüyorum, çünkü bu saatten sonra dışarıda monte edilerek içeri alınacak bir şey kalmamıştır, zaten her istasyonda bulunduğu için dışarı ile alakalı olduğunu düşündüm bende, büyüklüğü nedir bilmiyorum ama küçük gözeneklere sahip kafes şeklinde bir yapı ise baca ağızlarını güvenli bir şekilde kapatmak (içeri büyük bir şey düşmesini engellemek için) yapılan ızgaralar var onlardan olabilir diye düşündüm tabi görmeden sallıyorum bunları şimdi 
Hat ile ilgili hali hazırda giriş çıkışların üzerini kapalı tutmak gibi bir düşünce yok sanırım, yani yine M2 den bildiğimiz gibi girişler üzeri açık olacak galiba, çok önemli bir şey değil ama bunca zaman sonra bir seferde açılacak en uzun ve Anadolu yakasının ilk metro hattı için biraz daha özenli bir çalışma ile güzel bir şeyler yapılabilirdi diye düşündüm.

Hat ile ilgili hali hazırda giriş çıkışların üzerini kapalı tutmak gibi bir düşünce yok sanırım, yani yine M2 den bildiğimiz gibi girişler üzeri açık olacak galiba, çok önemli bir şey değil ama bunca zaman sonra bir seferde açılacak en uzun ve Anadolu yakasının ilk metro hattı için biraz daha özenli bir çalışma ile güzel bir şeyler yapılabilirdi diye düşündüm.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hımm enteresan, yani baca zaten betondan ya da tuğladan her ne ise imal edildi ise bunu neden sonradan içine koysunlar ki? Acaba istasyonlardaki odalar için klima falan mı takılacak? Malum içeriye bayağı mesafe var büyük boyutlu merkezi bir şeyler mi, ya da senin dediğin gibi o bacaların üstüne yerleştirilip içine fan konulacak olabilir, son çare bekleyip görmek herhalde 

-
- Seyyah
eylülde ray işi tamam
http://www.rayturk.net/?p=28105
Kadıköy-Kartal metrosu ray montajı Eylül’de bitecek
Anadolu Yakasının ilk metro hattı olan Kadıköy-Kartal hattında ray montajı tüm hızıyla sürüyor. Tünellerde devam eden çalışmalarda bu hafta için son 5 km’ye girilecek. Günde 150-200 m ray montajının yapıldığı hatta Eylül ayına kadar 45 km ray montajı tamamlanmış olacak. Nihai olarak 48 km ray montajının yapılacağı hattın tüm rayları Eylül ayının sonuna kadar montajlanmış olacak.
Ray montajı devam ederken paralelde de katener sistemleri kuruluyor. Öte yandan da İspanya’dan CAF tarafından üretilen vagonlar gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 60 vagonun geldiği hatta test sürüşleri yapılarak 31 Aralık tarihinde eldeki vagonlarla yolcu taşımaya başlanması hedefleniyor. Metro 1-2 yıl hiç bir hatta aktarma yapmadan hizmet vermeye devam edecek.
2013 yılına gelindiğinde ise Marmaray tüp geçit projesinin ilk etabının tamamlanmasıyla Ayrılıkçeşme’de transfer yapılabilecek. Böylece Kartal’dan Yenikapı’ya kadar raylı sistem yolculuğu mümkün olabilecek. Taksim metrosu Yenikapı’ya inerse Kartal-Taksim-Hacıosman metro koridoru ulaşımda çok ciddi bir rahatlık sağlayacak.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
-
- Seyyah