ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
Son günlerde bakıyorum istasyon çevrelerinde biraz hareketlenme başladı. Neredeyse tüm istasyonların üzerine bir yerlerden toprak getiriliyor ve toprağı bir güzel yayıyorlar. Muhtemelen dışarıda yapılacak görsel düzenlemelerin alt yapı çalışması bunlar. Ancak tüm bunlara rağmen E-5'in altından geçecek yaya alt geçitlerinin tamamlanmamış olması benim canımı sıkıyor...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Alt geçit konusu çok önemli aslında, hatırlarsan M2 hattında Oto Sanayii istasyonu açıldıktan epey sonra geçit açmışlardı, hadi orada bir şekilde trafik ışıkları vardı da E-5 gibi bir yerde tabii ki böyle bir şey olmayacaktır. Ama geriye sayımda devam ediyor, ben seçim öncesi tren sürüşünü pek kaale almıyorum açıkçası o tamamen seçim yatırımı ama açılış için yıl sonu hedefleniyorsa zaman çabuk geçiyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.haber7.com/haber/20110504/Ka ... lkalar.php
Haberin başı biraz komik, araçlar sanki yarın ilk defa raya iniyor gibi ifade edilmiş ama ilginç detaylarda yok değil, bunlardan biriside araç sayısının arttırılmış olması, geçmişte bir takım hesaplar yaparken araç sayısı arttırılmış olabilir mi diye sormuştum, habere göre arttırılmış.
Haberin başı biraz komik, araçlar sanki yarın ilk defa raya iniyor gibi ifade edilmiş ama ilginç detaylarda yok değil, bunlardan biriside araç sayısının arttırılmış olması, geçmişte bir takım hesaplar yaparken araç sayısı arttırılmış olabilir mi diye sormuştum, habere göre arttırılmış.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 16 istasyon ve 22 kilometre uzunluğa sahip metro hattı inşaatının, şehir içinde açılan dünyanın en hızlı tünel çalışması özelliğini taşıdığı belirtildi. Günde 250 metre rayın montajlandığı ve 150 metre tünel kazı hızına ulaşılan hattın ray uzunluğunun 48 bin 572 metre olduğu kaydedildi.
Hat için temin edilen vagon sayısının, hattın Kaynarca'ya uzatılması nedeniyle 120'den 144'e çıkarıldığı aktarılan açıklamada, ocak ayında başlayan sevkıyat sürecinden bugüne kadar 16 vagonun sahaya geldiği bildirildi.
Açıklamada, Kadıköy-Kartal metro hattının yanı sıra yapımı devam eden Marmaray, Yenikapı-Hacıosman, Otogar-Bağcılar-İkitelli hatlarının da tamamlanmasıyla Kartal'dan metroya binen bir yolcunun Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Yenikapı'ya 47, Taksim'e 55, otogara 66, Hacıosman ve Atatürk Havalimanı'na 79, Atatürk Olimpiyat Stadı'na ise 89 dakikada ulaşılabileceği bildirildi.