ist-M.03:03 » M3 Kirazlı-Bakırköy Metro Hattı [2.Etap İnşaat Süreci]

Engin Y
Seyyah

Re: ist-M.03:03 » M3 Kirazlı-Bakırköy Metro Hattı [2.Etap İnşaat Süreci]

Mesaj gönderen Engin Y » 17 Eki Sal, 2023 06:43

Hayırlı olsun abi, ama açıklama metnindeki bazi ayrıntılar beni düşündürdü: https://www.uab.gov.tr/haberler/bakirko ... sona-dogru

Hattı dört ay sonra açmak istiyorlar, ancak daha 2 kilometre ray (muhtemelen Özgürlük Meydanı ile Bakırköy İDO arasında) döşenecek, elektromekanik işlerin yüzde 38'i ve ince işlerin yüzde 45'i yapılacak :(

Acaba diyorum, mesela Kirazlı-İncirli ya da Kirazlı-Bakırköy Özgürlük Meydanı gibi kısmi bir açılış mı düşünüyorlar?
Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı’ndaki çalışmalar hakkında bilgi veren Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı, “Projemizde bugüne kadar: 13,3 kilometre TBM ve 3,6 kilometre klasik tünel açma metodu ile toplam 16,9 kilometre tünel kazısını tamamladık. 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare yapı alanının yüzde 90’ını bitirdik. Toplam 17 kilometre demiryolu ray montajının 15 kilometresini tamamladık. Hat işlerinde yüzde 90 oranında ilerleme kaydettik. Projemizdeki istasyonlara ait kaba inşaat işlerini büyük ölçüde tamamladık. İnce işlere ait imalatlar yüzde 55, elektromekanik işlere ait imalatlar yüzde 62 oranında tamamlanmıştır. İstasyon ince işleri, betonarme, elektromekanik, sinyalizasyon gibi imalatları en kısa sürede tamamlayıp projemizi Şubat 2024’te hizmete alarak İstanbul’a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz”

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Eki Sal, 2023 06:57

2 km ray döşeme çok önemsiz bir rakam, istasyonların emk imalatlarında eksikler olmadan tamamlanması ve sinyalizasyon adaptasyonu önemli, bundan çok ama çok daha önemlisi ise araç. Konuşmak istemiyorum çünkü biraz sinirleniyorum bu konularda, tam olarak typisch Türkisch bir iş, ne demek istediğimi seçim öncesi açılışlardan sonra anlayacaksınız :/

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 17 Eki Sal, 2023 07:05

Evet abi, haklısın, seçime beş ay kaldı ve hem M3, hem de M9 seçime kadar M1a'ya ve Marmaray'a bağlanırsa, Alstom işi gücü bırakıp sadece bize set üretse bile yetişemez, millet de trenlere mümkün değil binemez :(

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön