İyi niyetli bu girişim, son dönem Yunanistandaki ekonomik kriz nedeni ile maalesef durmak zorunda kaldı.

Selanik Tren Garı:

Makedonlar, Slav kökenli etnik bir grup için içine din girince olay iyice karışıyor.alabay yazdı: Aslında Makedon halkı var mı, yok mu, o da bir soru (ben şahsen cevabını bilmiyorum!). Makedonya’da Makedonca, Sırpça ve Arnavutça konuşuyorlar. Şımdi kim kim ve kim ne? Balkanlar bu konuda biraz karışık bazen. Hani nasıl bizde alt kimlik/üst kimlik/bilmemne kimlik karışıklığı yaşanıyor, Makedonya’da da buna benzer problemler var.
Kültürlerin kaynaşması. Uzaklardan gelen sizin canlarınız, parçanız. Bunu en güzel yabancı bir ülkede yaşarken ihtiyaç istediyorsunuz.alabay yazdı:Böyle resimler hoşuna gidiyorsa, ben sana şuraya bir kaç resim koyayım, bilmiyorum, başka yerde sunmuş muydum.....
Bu da aslında TCDD Dostluk Treni idi galiba. 2009’da Türkiye’den geldi (Türkiye’yi de gezdi galiba?), Balkanlar’ı dolaştı, taaa bizim külüstür Freiburg’cağıza geldi!
O akşam vagonların bir tanesi sahne oldu. Acaipti, muazzam bir (Türk) açıkhava tiyatrosu.