Lüks Rovos Rail treninin 17 vagonunun başkent Pretoria'daki bir istasyon yakınında raydan çıktığı bildirildi.
Kazada olay yerinde ölen 2 yolcunun dışında yaralanan 25 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.
gnl-TS.07:99 » Toplu Taşıma Kazaları 2010 [Arşiv]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Dün öğlen saatlerinde Avusturya Salzburg' ta bir bölgesel tren kaza yapmış, bu kaza daha önce ülkemizde meydana gelen tren kazasına benziyor anladığım kadarı ile, burada da tren hatta ya da hattın yanında çalışmakta olan bir vinc in hat gabarisine girmesi nedeni ile vince çarpmış. Dün biri ağır yaralı 17 yaralı var denilmişti, demiryolları ise sayının abartıldığını 12 civarında hafif yaralı ile ilk çarpma noktasında oturan bir genç kızın ağır yaralı olduğunu belirtmişti, bugünkü haberlerde ise yaralı sayısı 18 olarak geçiyor halen, demek ki sayı doğru imiş, fakat çoğunluğu kırılan camlar nedeni ile hafif yaralanmış kişiler.
Bir de dün akşam saatlerinde Viyana' da zihinsel engelli bir kişi metro hattına düşmüş, orada haberi tam anlamadım ama herhalde 2 görgü tanığı hemen cep telefonları ile video çekmeye başlamışlar
yani ilk iş videoya çekmek sonra yardım etmek, güzel iş. Yine de Wiener Linien sözcüsü olayı fark eden yolcuların süratle "acil durdurma" sistemini kullanmış olmalarının ölümcül bir kazayı önlediğini söyleyerek teşekkür etmiş, raylara düşen şahıs ise bir kaç kırık ve yüzünden aldığı darbeler ile olayı atlatmış durumda.
Tren kazasının resimlerini de koyalım, resimler www.salzburg24.at den alıntıdır, kazaya sebep olan vinç te hat bakımında kullanılan devlet demiryollarına ait bir vinçmiş

Bir de dün akşam saatlerinde Viyana' da zihinsel engelli bir kişi metro hattına düşmüş, orada haberi tam anlamadım ama herhalde 2 görgü tanığı hemen cep telefonları ile video çekmeye başlamışlar

Tren kazasının resimlerini de koyalım, resimler www.salzburg24.at den alıntıdır, kazaya sebep olan vinç te hat bakımında kullanılan devlet demiryollarına ait bir vinçmiş

- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=21086
Haberden anladığım kadarı ile bir devrilme ya da daha tehlikeli bir durum söz konusu olmamış, sadece deray ederek raydan çıkan vagon söz konusu, ucuz atlatılmış bir kaza geçmiş olsun.DDY garından Tüpraş rafinerisine ham petrol taşıyan tiren manevra yaptığı esnada hemzemin geçidinde raydan çıktı. Raydan çıkan vagon, çevredeki vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Kaza mahalline çağrılan vinç ile bir saat süren çabalardan sonra vagon tekrar raylara oturtuldu.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Eskişehir’de motosikletin tramvaya çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.
Ünal Bahtiyar idaresindeki 26 TR 819 plakalı motosiklet, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesinde Özlem Demirkol’un kullandığı Tepebaşı-Otogar seferini yapan tramvaya çarptı.
Kazada, Bahtiyar ile motosiklette bulunan Hulusi Yalçın yaralandı.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.milliyet.com.tr/kocaeli-de-t ... f=haberici
http://www.haberturk.com/yasam/haber/51 ... n-carpisti
http://video.haberturk.com/video/index/41555
Ayrıntılar gelmeye başladı, kazaya karışan trenlerden en az bir tanesinin yolcu treni olduğu kesinleşti, İstanbul-Adapazarı seferini yapan tren ile başka bir tren kafa kafaya çarpışmışlar. Bilgiler her zamanki gibi çelişkili, yaralılara geçmiş olsun diyorum umarım can kaybı olmadan atlatılır.Kocaeli Seka Park mevkisinde iki trenin çarpışması sonucu yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/51 ... n-carpisti
Tren kazası ile ilgili video linki, yoğunluktan geç gelebiliyorKaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Devrilen vagonlardan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülmeye başlandı.
Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, ilk bilgilere göre kazada 19 kişinin yaralandığını, yaralılardan 13'ünün durumunun ciddi olduğunu belirtmişti.
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ise kazada ilk belirlemelere göre 4 yolcunun yaralandığını bildirmişti.
http://video.haberturk.com/video/index/41555
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Dünkü tren kazasının nedeni az çok belli olmaya başlamış. Adapazarı yönünden İstanbul' a giden yolcu treninin son vagonu makas bölgesinde, şu anda bilinmeyen bir neden ile makasın diğer yola tanzim olması sonucu diğer yöne geçişe başlıyor ve doğal olarak bu son vagon deray ediyor, deray hadisesinin akabinde karşı yönden gelen trende bu vagona çarpıyor. Yani resimlerde de görmüştük zaten kafa kafaya bir çarpışma söz konusu değildi, tabi burada sorgulanması gereken iki kaza arasındaki süredir, ilk deray hadisesinden sonra çarpan araç ne kadar dakika sonra oraya gelmiştir, bu süre içerisinde araçlar ile haberleşilerek trafik kesilememişmidir, bu gibi bir takım soruların aydınlanması gerekiyor.
-
- Kadrolu Personel
Adapazarı Ekspreslerinin kaza yapması bana çok süpriz gelmiyor nedense. Kardeşim ortalama olarak ayda 4 kez bu trenlerle yolculuk yapıyor. Yolculuklarının neredeyse tamamında ayakta yolculuk yapıyor, TCDD koltuk sayısından daha fazla bilet satıyor ama insanlar mecbur oldukları için kullanmaya devam ediyorlar. Teknik olarak mümkünmüdür bilmiyorum ancak ben olması gerekenden daha fazla vagon kullanıldığını da düşünüyorum, yolcu telaebini karşılayamadıkları için böyle bir uygulama yapıyor olabilirler. Zaten rezil durumda olan vagonlar teknik anlamdada fazla yoruluyor diğer anlamlardada. Güzergah malum asırlık bir güzergah, aynı banliyö trenlerinde olduğu gibi bunlardada zıplaya zıplaya yolculuk yapılıyor.
TCDD Müdürü, bunca vukuata rağmen hala nasıl o koltukta iç huzuruyla oturuyor anlamıyorum,
O değil adam raylı sistemlerin güvenilirliğini zedeliyor artık, bu işlerin tek sebebi oalrak da nasılsa İstanbul-Eskişehir hızlı treni yapılacak diye gerekli bakımların yapılmayışı olarak düşünüyorum.
TCDD Müdürü, bunca vukuata rağmen hala nasıl o koltukta iç huzuruyla oturuyor anlamıyorum,
Tanzim sıkıntısı varsa niye var, neden bakımını bilmem nesini yapmadın, daha önce böyle bir kaza görmemiş. Zatem memleket senin dönemindeki kadar kazayı da görmemişti, yeni bir icraat daha yapmış oldun hayırlı olsun.son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanbul'dan gelen tren de o vagona çarpmış. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik.
O değil adam raylı sistemlerin güvenilirliğini zedeliyor artık, bu işlerin tek sebebi oalrak da nasılsa İstanbul-Eskişehir hızlı treni yapılacak diye gerekli bakımların yapılmayışı olarak düşünüyorum.