Oyun Java ile yazılmış, site anasayfasında soldaki menüde yer alan StellwerkSim linkine tıkladığınızda bu oyunun sayfasına gidiyorsunuz. Bu sayfada işimize yarayacak linkler şunlar;

Handbücher - El Kitabı bölümü : bana göre detaylı değil, tabii Almancası iyi olanlar oradan pek çok şey öğrenebilir, ben sıkıştığım noktalarda yardımcı olarak göremedim bu kitabı. Ama forum sayfasından birilerine ulaşarakta sorulabilir belki.
Stellwerke - Kumanda Merkezleri : Bu linke tıklayınca yeni bir sayfada site yapımcı ve üyeleri tarafından yapılmış belli başlı kentlerin ya da demiryolu düğüm noktalarının kumanda merkezlerinin linkleri çıkıyor karşımıza

Tüm kumanda merkezleri kaç adet saymadım henüz, sitede de kurcalamadım çünkü hızlı bir şekilde oynamak istiyor insan. Ama Lüksemburg, Almanya, Avusturya, İtalya, İsviçre ve İskandinavya'dan hatlar var bunlar bile gayet yeterli. Almanya zaten en çok bölüme sahip olanı, hatta Berlin metrosu ve banliyösü dahi var ama çok zor.
Oyun içinde sadece basit bir şekilde oturup trenleri sağa sola göndereyim diyemiyorsunuz, hiç sorunsuz bir hat üzerinde dahi dikkat etmez iseniz işler tamamen sarpa sarabiliyor, bir işin içine elektrik kesintisi, hat bakımı gibi senaryolar girdiğinde tamamen zorlaşıyor. Benim zorlanmamda tabii ki oyundaki bazı kumanları henüz bir türlü anlayamamış olmamın etkisi muhakkak var. Örneğin Fahrstrassen diye bir fonksiyon var, bunun ile trenlerinize gittikleri istikamette yapacakları makas değişikliklerini veriyorsunuz, bunu bir kere yanlış verdiniz mi bir türlü geri alınamıyor, ben beceremedim

Oynamak istediğiniz bölgeyi seçtiğiniz zaman karşınıza bu ekran geliyor,

Bölüm hakkında kısaca bir bilgi veriyor, en altta, hangi seneye ait olduğu, chat yapabileceğiniz online versiyonmu yoksa offline versiyonumu oynayacağınız, ve tarife saati var. Hangi saati oynamak istiyorsanız onu seçiyorsunuz, burada benim anladığım bu tarifeler gerçek, yani oradan geçen tren tarifesine göre bir düzenleme yapılmış. Buradan oynamak istediğiniz saatin üzerine tıkladığınız yükleme ekranı geliyor, hızlı bir şekilde yükleniyor ve Starte Simulation yazısını görüyorsunuz.

Buna tıkladığınız zaman bir Java uyuglama penceresi içerisine ekranınınz yükleniyor,

Ve karşımızda Berlin metrosu U2 Nord/U8 Mitte bölgesi, hadi gelde düzenle şimdi bu trafiği. Aşağıdaki resimde kırmızılar trenler, sarılar onlara düzenlediğim açık sürüş yolları, altta sefer tarifesi var, hangi tren nereden gelip nereye gidiyor, o anda hangi ray üzerinde, kalkış ve varış saatleri, gecikmeleri, sağ tarafta ise seçtiğiniz trenin detayları, yani nerede duracak, nereleri pas geçecek, nerelerde yön değiştirmesi gerekecek gibi detaylar. Hemen üstünde de makinistler ile iletişimi sağlayan bir kutu, yani yerini bildir, dur, ilerle, hızını azalt gibi komutlar var.

Aslında bir oyundan daha çok bir projgram, çok keyifli ama çokta zor. Denemek isteyenlere şimdiden sabır ve başarılar