Oyunun resmi sitesi olan www.railsimulator.com da pek bir şey yok, sanki bedava veren yokmuş gibi bir sürü add-on u para ile satma gayesindeler. Açıkçası çok ta kötü olmayan bir ekran kartı ile oynadım, tamam takılma falan yok herşey akıcı ama çevre grafikleri özellikle üstten bakışta çok kötü bozulmalara sahipti, yani MS Train Sim den çokta ileride bir oyun değil bence.
Henüz oyunun içinde standart gelen haritalarda senaryoları oynamadım, sadece serbest bir iki sürüş yaptım, anca araçlara ve oyuna alışmak için. Araçları hareket ettirmek çok zor değil, W ve S tuşları ile aracın ileri geri hareketini ayarlıyor, A ve S tuşları ile hızlanma ve yavaşlamayı kontrol ediyorsunuz. Buharlılarda farklı fonksiyonlar olabilir ben buharlı ile oynamayı sevmediğim için hiç bakmadım. Fakat oyunun içinde zaten bir Makinist Kitapçığı var, İngilizce ama anlaşılmayacak bir şey değil.
Bunun dışında F Fonksiyon tuşları ile çeşitli ekranları açıp kapatabiliyorsunuz, bunların içinde çok işe yarayanlar ve muhakkak kullanmanız gerekenler var. Klavye üstündeki numaralardan ise değişik kamera açılarından oyunu görme şansınız var.
Şimdilik bu kadar ileride bir iki benim pc den ekran görüntüsü de koyacağım, şimdilik netten bulduklarım.

Bir de şu an aklıma gelmeyen bir site var, orada bu oyun içinde ücretsiz add-on yani ek haritalar vardı diye hatırlıyorum, onuda tekrar arayıp bulacağım. Bence çoğu zaman bu ücretsiz yapımlar oyun içindeki haritalardan daha zevkli oluyor, Railworks için hiç tramvay ya da metro haritası yapılmışmıdır bilmiyorum. İnceledikçe yazacağım.