ist-TS.49 » Nasıl Giderim?

Ulaşım Yardım, Yolculuk Planlama, Nereden Nereye ve Nasıl Gidilir.
busra18

Mesaj gönderen busra18 » 13 Haz Pzr, 2010 21:21

çok tşkkr ederim okulun no:9 ben giriş blgemdeki adrese göre araştrmaya çalıştım ama tam olarak nasıl gidcğim konusunda bi bilgi edinemedim okulun adresi şöyle çırçır mah atatürk bulvarı giden cd no:9 alibeyköy/eyüp zaten nasıl gidceğimi söylediniz tkrar tşkrler ..

Melih_91

Mesaj gönderen Melih_91 » 18 Haz Cum, 2010 08:10

Öncelikler merhabalar.Siteye yeni üyeyim.benim sorunum şu:

2 gün sonra LYS sınavları yapılacak.Pazar günü bende bunlardan birine gireceğim.Çok ters bir güzergaha verdiler saolsunlar.
Gireceğim lise

Refhan Tümer Lisesi
Çırçır Mahallesi
Atatürk Bulvarı Giden Caddesi
No:9

Alibeyköy/Eyüp.

Ben ise İstanbul/Avcılar ambarlı civarında oturuyorum.Oraya ulaşabilmem için hangi otobüsleri veya tramvayları kullanmak gerekir?

-Beyazıt.
-Cevizlibağ.

Bu iki yerden oraya giden bir ulaşım aracı var mıdır bir de.
Bilgilendirirseniz,çok sevinirim.Teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Haz Cum, 2010 09:48

Bir evvelki kişi de o liseye gitmek istemişti. Ona göre, oranın durağı herhâlde İmar Blokları.

Ambarlı'da İ.Ö.O. durağını varsayalım. Oradan şöyle gidebilirsiniz:

Ambarlı'dan 76O ile (O harfi, otogar gibi) Otogar'a gideceksiniz.
Oradan da 39O ile (yine o, sıfır değil) Yeşilpınar istikametinde, İmar Blokları'na devam.

Ama yolculuk süresi korkunç, yani bilmem, neredeyse iki buçuk saat :shock:

Aslında bir kaç defa aktarma yaparak, metrobüs hattıyla da belki ulaşım mümkündür, onu ama arkadaşımız Esat bilir.

Beyazıt'tan İmar Blkları'na (Eyüp) yolculuk:

Direk 39 numaralı otobüs ile Akşamsettin istikametinde kırkbeş dakika ile bir saat içinde varırsınız.

Cevizlibağ'dan ise:

İlk bineceğiniz alternatif hatlar şunlar:

34 AVCILAR-ZİNCİRLİKUYU METROBÜSÜ
76M AVCILAR METROBÜS-MECİDİYEKÖY
41AT AYAZAĞAKÖYÜ -DAVUTPAŞA YILDIZ ÜNV.KAMPÜSÜ
522B YENİDOĞAN-TOPKAPI
522ST SULTANBEYLİ-TOPKAPI
500T TUZLA-CEVİZLİBAĞ
522 ALEMDAR-TOPKAPI

Bunlarla Halıcıoğlu durağına gideceksiniz (Halıcıoğlu 6), istikameti sormanız lâzım.

Oradan da 47E ile devam edip, İmar Blokları'na varabilirsiniz. Otobüs BİNEVLER - EMİNÖNÜ diye gösteriliyor. Hep şikeyet ediyorum, tek yönü gösterseler diye. İşte, hani istikamete binmeniz gerek, uzaktan bilemeyiz, sormanız gerek.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Haz Cum, 2010 09:59

Evet, biraz daha kurcaladım, şu alternatif de olabilir, biraz daha az vakit ister, bir buçuk ile iki saat arası, sanırım:

Ambarlı: 76B veya 76O ile Bakırköy veya Otogar istikametine, iniş durağı: Cennet Mahallesi.

Cennet Mahallesi: 34 (metrobüs hattı) ile Zincirlikuyu istikametine, iniş durağı: Okmeydanı.
Alternatif olarak 76M ile de bi yol gidilebilir belki (Mecidiyeköy istikameti), yine Okmeydanı'na kadar.

Okmeydanı: 49A veya 49Y ile Akşamsettin veya Yeşilpınar istikametine.

Bunu ama Esat bir kontrol etsin bence.

Melih_91

Mesaj gönderen Melih_91 » 18 Haz Cum, 2010 18:55

Çok teşekkür ederim.Bugün metrobüs-tramvay ile beyazıt,oradan 39 numaralı otobüse atladım.Refhan Tümer Lisesi durağında indim.Lisenin 20-30 metre önünde bıraktı.Sanırım İmar blokları bir sonraki duraktı.
Yaklaşık 3 saat sürdü=D

Artık yılda bir kere olan bu sınavın 3 saatlik cabasını çekeceğiz=)

Tekrar teşekkür ederim,mesaja çok kısa bir sürede cevap vermeniz ve alternatif yol güzergahları için.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 18 Haz Cum, 2010 19:09

Yaklaşık 3 saat sürdü
3 saat mi? Ben Pendik'den gitsem yine 3 saat sürmez.

130 ile Pendik-Uzunçayır 35 dakika, Uzunçayır-Edirnekapı 40 dakika, Edirnekapı- R.T.Lisesi 35 dakika.

Bu teoride, 40 dakika da ben koysam yine 2,5 saat yapıyor, ki o kadar süreceğini sanmam.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Haz Cum, 2010 22:54

Rica ederiz, Melih.

Ama, görüyoruz ki, İstanbul'un ÇOK ciddî bir toplu taşım sorunu var. Berlin'de üç saatlik bir yolculuk Polonya'nın içinde iki kent ötesine gider. Lonrda'dan o saatte Brighton'a ulaşılır. New York'u şahsen bilmiyorum, ama metrolara bakarsam ... ve sırf metro değıl, şebekeler yanlış. Tamamen yanlış.

Bence o liseye en iyisi Okmeydanı'ndan yaklaşmalı. Ama koskoca Eyüp az biraz öteden iki ile üç saat sürüyor. Biz de Şile İstanbul oldu diye seviniyoruz. Yahu, insan bir buçuk saatte Brüksel'den Anvers'e gider be :evil:

Evet, yarın yokum ortalıkta, pazar veya pazartesi görüşmek üzere ...

Melih_91

Mesaj gönderen Melih_91 » 19 Haz Cmt, 2010 08:08

Hakan yazdı:
Yaklaşık 3 saat sürdü
3 saat mi? Ben Pendik'den gitsem yine 3 saat sürmez.

130 ile Pendik-Uzunçayır 35 dakika, Uzunçayır-Edirnekapı 40 dakika, Edirnekapı- R.T.Lisesi 35 dakika.

Bu teoride, 40 dakika da ben koysam yine 2,5 saat yapıyor, ki o kadar süreceğini sanmam.
11:45:Evden çıkış.
12:07:Avcılar Metrobüs durağı
12:10:Otobüse biniş.
12:35:Cevizlibağ tramvay durağı
13:10:Beyazıt Tramvay durağı
13:55:Otobüse biniş.(Tam 45 dakika bekledim.)
14:40:Refhan tümer lisesi durağı.

Tam tamına 2 saat 55 dakika.(bütün her şey dahil)

Ama yok siz sadece yolculuk süresi derseniz

Avcılar-cevizlibağa hattı:25 dakika.
Cevizlibağ-beyazıt hattı:35 dakika.
Beyazıt-alibeyköy:55 dakika.

Bunlara evden çıkış,bekleme süresi,tramvayı ve otobüsü bekleme süresini eklediğinizde 3 saat ediyor.

Minübüsle mertobüs durağına gittim varsay:2 saat 45 dakika
Tramvay hemen geldi ve bindim varsay:2 saat 30 dakika
Otobüs hemen geldim ve bindim varsay:1 saat 45 dakika.

Bu arada dönüş yolunda şu güzergahı kullandım ve yol 2 saat sürdü:

Lisenin karşısındaki duraktan eminönü otobüsüne bindik.Bizi 39'un kalktığı 1.durakta indirdi.Orada da 39 numaralı hattı yarım saat bekledik.39'a bindik edirnekapı durağında indik.Oradan avcılar istikametine giden metrobüse bindik.Sonra eve gittik.Bütün bunlar da 2 saat 20 dakika sürdü.(20 dakika=eve gidiş süresi)

Sizlere tekrar teşekkürler.Geldiğinizde sizlere yine bir sorum olacak.Malum haftaya yine bir sınav var ve yeni bir adres=)

İstanbulun ulaşım sistemi iyişallah bir gün tokyo gibi olur.Adamlar araba kullanmıyor,her yere raylı sistem ile gidiyorlar=)

zeynep
Kaçak Yolcu

gebze-avcılar

Mesaj gönderen zeynep » 28 Tem Çrş, 2010 17:52

gebzeden ist. ünv. avcılar kampüsüne nasıl giderim?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 28 Tem Çrş, 2010 18:40

Çok kolay, Gebze'den Banliyö trenine binin 1 saatte Söğütlüçeşme'ye geleceksiniz, oradan da metrobüse binin. Metrobüs'ler Edirnekapı'dan daha ileriye götürmeyeceklerdir ama siz Mecidiyeköy'de falan inip ücretsiz şekilde Avcılar'a giden metrobüslere binin. Metrobüs yolculuğunuz'da 1 saat sürecek.

Yürüme ve bekleme süreleri hariç, 2 saatte Avcılar'dasınız, kampus zaten metrobüs son durağının hemen orada...

zeynep
Kaçak Yolcu

Mesaj gönderen zeynep » 28 Tem Çrş, 2010 20:18

Hakan yazdı:Çok kolay, Gebze'den Banliyö trenine binin 1 saatte Söğütlüçeşme'ye geleceksiniz, oradan da metrobüse binin. Metrobüs'ler Edirnekapı'dan daha ileriye götürmeyeceklerdir ama siz Mecidiyeköy'de falan inip ücretsiz şekilde Avcılar'a giden metrobüslere binin. Metrobüs yolculuğunuz'da 1 saat sürecek.

Yürüme ve bekleme süreleri hariç, 2 saatte Avcılar'dasınız, kampus zaten metrobüs son durağının hemen orada...

çok teşekkür ederim..
Bir sorum olucaktı ücretsiz derken avcılara giden ücretsiz metrobus mu var?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Tem Çrş, 2010 20:24

Yok orada aktarma ücretsiz, Zincirlikuyu ya da Mecidiyeköy de inin, aynı duraktan geçen Avcılar metrobüsüne binin, yani aktarma için ekstra ücret ödememiş olacaksınız.

“Nasıl Gidilir?” sayfasına dön