Valla Mehmet bence yaşında yazıyorsun, belki ben ve Başar biraz sulu yazdığımız için çocukca yazıyor olabiliriz ama bak, bunu düşünmek lazım? Ve sen uğraşmazsan ben uğraşmazsam kim uğraşıcak. Bütün her şey zaten sen ve ben yaştakilerden daha gençler uğraşmadığı için bu hallere gelmedi mi? Seninkisi hobi, benimki si meslek sevgisi, Kemal abim müzesini troleybüsünü özler, Başar her şeye bilimsel bir kulp takar, eh diğer ara sıra yazan tüm arkadaşlar da kıyısından köşesinden meraklı, bizler doğrusunu yapıyoruz.
Açıkça şunu söylemeliyim, bu işin içinde olup mesleğin içinde olup, ya da bir şekilde işte içinde olup ta, sadece okuyanlar utansın. Bir geyik sitesi kursaydık burda geyiğin kralı dönerdi, istemediğiniz kadar fotoğrafı, ona buna yardım mesajlarını ya da kandil bayram mesajları eksik olmazdı burdan. Çünkü insanlar işlerini sevmiyorlar, pek çok kişi için iş sadece ay başında bankomata gitmekten ibaret, insanlar işini ancak bu kadar sevdiği ya da düzelteyim özür dilerim. İnsanlara işleri ancak bu kadar sevdirildiği için bizim gibi site köşelerinde bilgilerini paylaşmıyor, ya da bir şeyler öğrenmeye ve bildiklerini bizlere anlatmaya yanaşmıyor. Biz herşeyi doğrumu biliyoruz? Çok mu biliyoruz? Asla ve asla hayır, fakat yazık ki daha iyi bilenlere de anlattıramıyoruz. Korku dağları bekler, İstanbul' dan büyük dağ mı var.