Önce bir kaç gelişmeyi duyurayım birincisi aman nazar değmesin bilet yüzünden kavga dövüş yok derken geçtiğimiz hafta ÖBB bir bölgesel treninde bilet soran görevliye birisi kafayı yapıştırmış, daha sonra kaçmaya kalkışmış ama trenden inemediği için ilk istasyonda da polisler tarafından göz altına alınmış, şutlayın arkadaşı geldiği yere diyorum sadece

ne kadar yabancı düşmanı oldum ben böyle yahu.
Diğer taraftan kent içi taşımacılıkta biletsiz yolculuklar ile ilgili atladığım bir detay, biletsiz yakalanan yolcu 70€ luk cezayı 3 gün içerisinde ödemez ise üzerine bir 67,80 € daha ekleniyormuş, yani ceza 137,80 € ya çıkıyor. Bu konu ile ilgili son haberde gazetelerde "Kopfgeld" yani "Kelle Parası" gibi bir anlam ile duyurulan bilet kontrolörlerinin prim almaları hadisesi oldu. Aslında bu bayağıdır devam eden bir uygulama imiş sanırım ama burada gazetelerin hepsi bulvar gazetesi olduğu için boncuk bulmuş gibi saldırdılar, tabi yetkililerde bunun adı Kelle Avcılığı değil Prim Usulü Çalışma dır diyerek düzelttiler.

Sistemde kontrolörler yakaladıkları ve ceza kestikleri her biletsiz yolcu üzerinden ay sonunda ekstra prim alıyorlarmış, bu ÖBB yani devlet demiryollarında yakalama başına 14,53 €, Wiener Linien de ise 4,68 euro prim veriliyormuş. Tabi aradaki farkın sebebi kent içinde kaçak yolculukların daha fazla olması ve yakalama şansının daha yüksek olması gösteriliyor. Geçtiğimiz yıl 130.000 yolcuya kaçak yolculuk cezası kesildiğini düşünür isek sadece Wiener Linien'in ödediği prim 600 bin euronun üzerinde yapıyor, tam emin olmamak ile birlikte ÖBB de tek başına 500 bin euro prim ödemesi yapmış.
Gelelim son haberimize, Viyana' da gündemde olan bazı konuların halka sorulması işlemi gerçekleştirildi, yani referandum yapıldı. Referandumun bizleri ilgilendiren iki noktasından birine evet diğerine ise hayır oyu çıktı. Viyanalılar Hayır oyunu kent içine Londra benzeri bir sistem ile özel otoların ücretli giriş sistemine verirken metroların cuma ve cumartesi geceleri tam gün çalışmasına evet oyu verdiler. İlk açıklamalarda metro oylamasına da hayır çıktığı duyurulmuş ve açıkçası pek çok kişide bunu doğru bulduğunu söylemişti komik olan o zaman kim Evet oyu verdi?

aslında arada büyük bir fark yok %53 Evet ve %47 Hayır oyu söz konusu idi ama Belediye başkanı verdiği sözü tutacağını bu isteğin yerine getirilmesi için çalışılacağını söyledi. Zaten işletmecide sanki dünden hazırmış gibi referandumdan bir hafta önce testleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığıın işletme olarak tamamen hazır oldukları açıklamasını yapmıştı. İşte biz bunu asla göremeyiz, bizde işletmecinin hiçbir yöneticisi çıkıpta seçim öncesi seçimi belediyenin pekte istemediği yönde etkileyecek bir şeyi söyle(ye)mez, ya da herşeyini toplamışsa ertesi gün gitmek için söyler. Açıkçası buna ben uyuz oldum, sana ne git trenini işlet, yaparız ederiz hazırız

:) sonuç olarak berduşlar için yatacak sıcak mekan, uyuşturucu satıcıları için gece mesaisi olarak verilen oylar geri dönecek.
Sonra bir mesaj daha yazıcam, S-Bahn durakları ve hatları ile ilgili resimler çektim bir de eski S-Bahn şimdiki U-Bahn hatlarından görüntülerde var.