Hakan yazdı:Ben bu başlığı durustce pek takip etmemiştim, bı ara okuyacağım ama mümkünse bazı bilgileri derleyebilirmisiniz? Viyana nüfusu kaç? Metro, LRT, Tramvay uzunlukları ne kadar?
Aslında sorduğum şeyleri başlığın ilk mesajı olarak görmek isterdim, malum konunun ayrıntısını okumadan genel hatlarıyla öğrenmek istiyor insan.

Hakan aşağıda verdiğim linke bir göz at kısaca, oradaki bilgiler en yeni değil tabii, ondan sonra bu başlığa göz atıp kaçırdıklarını yaz ben o şekilde toparlayayım.
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?t=604
Bir de haklısın aslında ilk mesajda da olsa fena olmaz bu başlıkta. Ben yine de kısaca en azından hat bilgilerini vereyim (güncel değil)
Tramvay sayısal veriler:
" Toplam Hat Sayısı: 28.
" Toplam Hat Uzunluğu: 173,4 km (347 km çift hat).
" Durak Sayısı: 1033 adet.
" Araç Sayısı: 799 (528 motris, 271 römork).
" Hafta İçi Ortalama/Günlük Yolcu Sayısı: 520.000.
" İşletme Saatleri: İlk tren 05.38, son tren 23.35 de hareket etmektedir.
" Ray Açıklığı: 1,435.
Otobüs sayısal veriler:
" Toplam Hat Sayısı: 86 (Sözleşmeli firmalar ve gece hatları dahil).
" Toplam Hat Uzunluğu: 650 km.
" Durak Sayısı: 3276 adet.
" Araç Sayısı: 473 (182 körüklü, 279 normal otobüs, 12 midibüs, tüm filo alçak tabanlı).
" Hafta İçi Ortalama/Günlük Yolcu Sayısı: 315.000.
Banliyö şebekesine ait sayısal veriler:
" Hat Sayısı: 14, Bunlar S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S9, S15, S40, S45, S50, S60, S80 numaralarına sahiptir.
" Şebeke Uzunluğu: 382 km, 106 kilometresi Viyana kent içinde kalmaktadır.
" İstasyon Sayısı: 137 adet, 52 adeti Viyana kent içi alanındadır.
" Araç Sayısı: 960 vagon. Güzergâh yoğunluğuna ve araç tipine göre 1, 2, 3, 4 araçlık setler hâlinde de çalıştırılmaktadır.
" Hafta İçi Yolcu Sayısı: 300.000.
" İşletme Saatleri: İlk tren 04:16, son tren 00:56'da hareket etmektedir.
Metro sayısal veriler:
" Toplam Hat Sayısı: 5.
" Toplam Hat Uzunluğu: 69,5 km (138 km çift hat).
" İstasyon Sayısı: 95 adet.
" Araç Sayısı: 834 (3 farklı model).
" Hafta İçi Ortalama/Günlük Yolcu Sayısı: 1.365.000.
" İşletme Saatleri: İlk tren 05:38, son tren 23:35'te hareket etmektedir.
" Ray Açıklığı: 1,435.
Metro'da hat biraz daha uzun, dediğim gibi güncel veriler değil, U2 de bir uzatma açıldı çünkü, son uzatmanın çalışmaları devam ediyor. Bir de şöyle bir durum var, bu 5 hattın hepsi Metro olarak tanımlanıyor ve bazı forumlarda aynen bizde olduğu gibi yok o metro yok bu lrt tartışması var

yani aynı sorun her yerde var, ben o tartışmalara giremiyorum çünkü bazıları hakikatten çok geyik. Neyse şöyle özetleyeyim bana sorarsanız Viyana'daki sistemler metro değil zaten, öyle 8 li 10 lu dizilerle işletilen hatlar falan yok. U1 6 lı setler ile işletilir, eski vagonları bizim M1 araçlarının bir alt modeli ama körüksüz ve kısadır. U6 da havai katenerlidir ve 4 lü setler ile çalışır, şimdi diğerlerini gözümde canladıramadım ama U2 de ki setler uzun diye biliyorum. Yani kapasite açısından falanda bakarsak tartışılır, günde 1,5 milyon yolcu taşıyor metrolar, 2 milyonluk kent için büyük rakam ama 5 tane metro hattı için küçük rakam