m1, m2 gibi ifadeler olması lazım değil mi? hani bizim t1 tramvaylarında 37 falan yazmasını eleştirmiştik bi ara
Paris' te gerek görmüyorlar demek ki, aslında fazlası ile turistik bu kentte yazması gereklilik olabilir ama diyorum ya, her köşebaşında bedava haritalar var, Fransızca bilmenize gerek yok, nereden nereye gitmek istediğinizi biliyorsanız kaybolmak diye bir şey yok, tabelalar tam, yönlendirmeler tam dolayısı ile bana göre gerek yok

Ama neden displaye öyle numaralar yazmışlar onu en iyi Kemal Çevik abimiz bilir ama o da pek ortalarda yok.
Önceki mesajında aracın içinde yazıyordur demişsin, hatırladığım kadarı ile araç içinde kapı üstü haritalarında yazıyor aracın hangi hatta ait olduğu.
şehrin garları birbiriyle doğrudan bağlantılı değil ne yazık ki bana kalırsa bu önemli bir eksi çünkü hiçbir Avrupa şehrinde bu kadar fazla gar yok ve Paris'te bu garların her biri ayrı bölgelere hizmet veriyor.
Ahmet Bey burada doğrudan bağlantı ile kast ettiğiniz mesela doğudan gelen hatların Doğu Gar ını geçerek devam etmemesi mi? Ben orada garları gezdim ama işletme sistemine çok dikkat etmedim, fakat Viyana' dan farklı olduğunu düşünmüyorum burada da 3,5 büyük Gar vardı bunlarda yön sistemine göre yapılmışlardır, yani Doğu,Batı,Kuzey ve Güney garları ve bunlara gelen trenler burada sonlanır, yani geçip giden hatlar yoktur, şimdi yeni yapılan Merkez Gar a geçilen sistemi yapıyorlar ama o da ancak Batı Gar ına bağlanabilecek, Kuzey Gar için yine tesisin altında kalan eski banliyö istasyonu kullanılmaya devam edilecek. Neyse dağıtmayayım sanırım Paris' te de bu yön sistemli demiryolu mantalitesi ile inşa edilmiş ve öyle de kalmış.
Peki bir soru sorayım Paris' in bu ana garlarını nasıl buldunuz? Yani yapı ve işlev olarak.