Ya bende ciddi ciddi Viyana muhabiri oldum ha, paso buranın haberlerini yazıyorum ama okuyan varmı onuda bilmiyorum

neyse benim hoşuma gidiyor.
İlk haberim daha önce bahsettiğim yer altı tramvay şebekesi yani UStraB ta yapılan istasyon yenileme işlerinin ilk meyvesini vermesi, çalışmaların tamamlandığı ilk istasyon olan Laurenzgasse durağı yeni haline tamamen kavuştu, çalışmalar işletme sırasında devam etmişti zaten, yapılanda duvarlardaki pislik ve kir içindeki berbat bir yeşil renkte fayansların tamamen kırılması ve yerine bizim btb dediğimiz cam mozaiğinden desenli bir kaplama yapılması

tabi bu kadar basit değil biraz kafa yaptım. Yönlendirme tabelalarının yenilenmesi ki bana göre ciddi bir piktogram revizyonuna ihtiyaçları var ama bu işi yapan kişi ile tanıştım pek niyetleri yok her zaman ki gibi "çalışıyorsa aman dokunma" diyorlar

yapılan yenileme işleminde istasyon aydınlatmaları da yenilendi dolayısı ile duvar kaplamasınında etkisi ile aydınlık bir istasyon elde edildi, ayrıca erişilebilirlik için asansör ve yürüyen merdiven ilaveleri de bu işe dahil, tabi bir de tünel içinde yangın söndürme için su tesisatı ve peron ile mezaninin ayıran yangın korumalı kapılar takılması da proje dahilinde, son olarakta info panolar ve benzeri tüm kapaklı alanların duvar içerisinde monte edilerek modern bir görünüm kazandırılması vardı. Böyle uzun uzun yapınca çok büyük bir iş gibi oluyor ama bana göre pek öyle değil büyük olan parası 11 milyon euronun hesabını sormasın diye millet böyle şatafatlı anlatıyorlar
İkinci haberde yaklaşan seçimlerde büyük kozlardan olan toplu taşıma ve trafik konusuna Yeşiller in de el atması oldu. Genellikle bu konuda çok konuşan burada Halk Partisidir bolca konuşurlar icraatı diğerleri yapar onlarda nedense hiç anlatmazlar, garip. Yeşillere gelince nedense benim aklıma hep "Gib das Hanf freii, hanf freii" geliyor

hohoohoh Başar len ne diyon diyecek şimdi.

Neyse makara bir yana yeşiller çok ilginç öneriler ortaya çıktı bu günlerde. Burada yapılmakta olan yeni otoban bağlantısı ve yapılması düşünülen karayolu işlerini eleştirerek bunları saçmalık olarak nitelendirdiler, vurgu noktalarıda ekolojik denge, kutupların erimesi ve artacak olan akaryakıt fiyatları ile ülkenin düşeceği durum. Bunun yerine kuzey Viyana' da 27 numara ile yeni bir tramvay hattı inşa edilmesi, 13A otobüsünün güzergahına 13 numaralı tramvay hattının inşa edilmesi, kent sınırı diyebileceğimiz iki yerleşim alanı arasında "Hafif Raylı" şeklinde ekspres bir tramvay hattı kurulması, ayrıca Viyana ve Bratislava arasında yine "Hafif Raylı" standartında bir tramvay ya da banliyö işletmeciliği yapılması önerileri var. Ayrıca anladığım kadarı ile bazı demiryolu hatlarınında geliştirilmesi park+ride ların arttırılması falan filan, tipik Yeşil işi işte, çevre cart curt. Tabi tüm bu söylemleri bir de rakam ile desteklemişler, diyorlar ki karayolu projeleriniz 3.1 milyar euro iken bizim tramvay projelerimiz 2.94 milyar euro diyorlar. Yani o parayı oraya değil buraya harcayın kaosun önüne geçin gibi.