Bu otobüslerden 3 tanesi hazırlandı, işin bütününe baktığımız zaman ortaya çıkan büyük bir çaba var, bu çabanın arkasında da başta Akın Kurtoğlu olmak üzere İSAP (İstanbul Seyahat Araştırmaları Platformu) gönüllüleri var diyebiliriz ama gerçekten en büyük çaba Akın Kurtoğlu' na ait bunu şahsen biliyorum. Araçların pek çok noktasının orjinaline yakın olabilmesi için bu arkadaşlar gerek kendi arşivlerinden gerek gazete arşivlerinden pek çok datayı, fotoğrafı eleyerek aslında uygun araçların yapılabilmesi için çaba sarf ettiler. Tabi burada İETT nin hakkını da yememek lazım, böylesi bir projeye girişmeleri bile beni memnun etti, sonuçta geçmişte bu araçlara sahip çıkmayıp bile bile jilete gönderen kurumun kendisi olsa da böyle bir çaba ile yeniden elle tutulur bir şeylerin ortaya çıkması çok güzel, tebrik ediyorum.
Dediğim gibi ben bu araçların turist falan taşımak için kullanılmasına karşıyım, bence sadece özel günlerde yola çıkmalılar, geri kalan günlerde Hasanpaşa Kültür Merkezi ya da düzenlenecek başka bir müze alanında

http://www.haber7.com/foto-galeri/32612 ... donuyor/p1