İETT ne yapmak istiyor pek çözememiştim ama galiba biraz ayıktım, herhalde yapılmak istenen İETT otobüsleri bir renk, İstanbul Otobüs A.Ş. otobüsleri bir renk, ÖHO yani Halk Otobüsleri de bir renk olsun böylece herkesin kast sistemindeki yeri belli olsun, yani başka bir şey gelmedi aklıma çünkü, yoksa niye bir kentin içinde 3 farklı renkte otobüs olsun ki?
İETT yapacağını yapmış, yeni bir oylama ile bu seferde İETT otobüslerinin rengini soruyor.
http://www.iett.gov.tr/nabopoll/vote_1page.php?surv=9
http://www.iett.gov.tr/haber_detay.php?nid=915
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar uyarınca İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veren otobüslerin tamamı damalı hale getirilecek. Kararın ilk uygulaması İstanbul Otobüs AŞ’ye ait otobüslerde denendi ve halkın oyuna sunulan seçenekler arasından erguvan rengi seçildi. Sonraki günlerde halk otobüslerinin de rengi değiştirilerek turkuaz olması kararlaştırıldı. Son olarak İstanbul’da toplu ulaşımın lider kuruluşu İETT’nin filosunda bulunan araçların yeni rengi belirleniyor. İstanbullulara İETT otobüslerinin yeni rengi için sarı ve yeşil tonlarda iki ayrı seçenek sunuluyor. Vatandaşlar tercihlerini
www.iett.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapabildikleri gibi 21-22 Ekim tarihlerinde Taksim, 23-24 Ekim tarihlerinde Bakırköy, 25-26 Ekim tarihlerinde de Kadıköy Meydanda kurulacak stantta bulunan anket formlarını doldurarak da oylamaya katılabilecek.
Daha önce İstanbul Otobüs A.Ş. otobüslerini Erguvan, yeni ÖHO larıda Turkuaz yapan İETT şimdi kendi filosu içinde bir renk arayışına girmiş ve kötü bir yeşil ile (bana göre) Berlin sarısını model olarak seçmiş,

Neden kendi kimliğimiz olamıyor bunu anlamıyorum bir türlü, her ne kadar eleştirmiş olsamda Erguvan bile daha bizden di, tamam teknik olarak bende sarıya taraftarım ve onu seçtim zaten

ama ne bileyim şöyle bir İstanbul gün batımı kızılı ya da turuncusu olsaydı, hiç değil se ya İstanbul' a özgü diyebilirdik, bunun bir lansmanı olurdu, orada bununla ilgili bir metin hazırlanır sunulurdu, anlatılırdı, ya yaptık ama işte bu rengi şunun için seçtik gibi. Şimdi neden bu yeşil neden bu sarı? Bilimsel bir gerçeklik varmı altında, yoksa apardım gitti mi oldu?